7 °

max 15 ° / min 7 °

Petak

19.04.

15° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

14° / 8°

Utorak

23.04.

10° / 9°

Srijeda

24.04.

13° / 8°

Četvrtak

25.04.

10° / 6°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Mitrić: Amfilohije pretjerao, litije klasičan primjer mirnih političkih protesta

Izvor: Foto: Screenshot

Društvo

Comments 0

Mitrić: Amfilohije pretjerao, litije klasičan primjer mirnih političkih protesta

Izvor: portal rtcg

Autor: Jelena Ćetković

  • Viber

Bivši predsjednik Ustavnog suda Blagota Mitrić, saopštio je za TVCG, da je izjava mitropolita Amfilohija da "ako se Zakon ne povuče, Vlada treba da padne", politička i da najviše šteti crkvi.

On smatra da je Amfilohije pretjerao i da su litije ništa drugo do, kako kaže, klasičan primjer mirnih političkih protesta povodom Zakona o slobodi vjeroispovijesti.

"Moj lični stav je da je tom izjavom Amfilohije malo pretjerao, on je ušao u Ustav.  Ja mislim da im je Vlada dala značaj, te izjave škode prije svega njemu kao mitropolitu, a onda i crkvi", rekao je Mitrić, gostujući u Dnevniku TVCG.

Upitan da prokomentariše ukupnu situaciju nakon usvajanja Zakona, kao i kampanju koja se vodi iz Beograda, Mitrić kaže da sve to uznemirava javnost.

"To je sve pomalo uznemirilo javnost. Mnogo je teža izjava predsjednika Srbije nego Amfilohija. Nijesu mi jasni ni pregovori nakon usvajanja tog zakona. Ti ljudi koji se bave crkvom, prije usvajanja zakona mislim da nijesu pokazali dovoljno senzibiliteta prema vjeri", kaže on.

Mitrić smatra da nije ni čudo što se sad održavaju litije.

"Za mene lično ove litije su klasičan primjer mirnih političkih protesta povodom Zakona o slobodi vjeroispovijesti. To je klasična politička institucija, mirni protesti," rekao je Mitrić, dodajući da cjelokupna situacija izaziva uznemirenost. 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR