20 °

max 23 ° / min 11 °

Srijeda

30.09.

23° / 11°

Četvrtak

01.10.

20° / 13°

Petak

02.10.

22° / 15°

Subota

03.10.

27° / 17°

Nedjelja

04.10.

22° / 20°

Ponedjeljak

05.10.

22° / 19°

Utorak

06.10.

21° / 17°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
CEDIS: Devastirani objekti na području Nikšića i Cetinja

Društvo

Comments 0

Autor: Marija Mitrović

  • Viber

CEDIS: Devastirani objekti na području Nikšića i Cetinja

Nakon devastacije energetskih objekata u Beranama i privođenja pravdi počinilaca tih djela, posljednjih dana se sličan scenario ponavlja na području Cetinja i Nikšića, saopšteno je iz CEDIS-a.

"Sinoć  je nepoznato lice otuđilo transformator snage 50 kVA kao i pripadajuće mu veze sa NN blokom iz trafostanice 10/0.4 kV Izvori. Ekipa je danas prema prijavi da je selo bez napajanja električnom energijom, izašla na teren i zatekla vandalski devastiranu trafostanicu.

Takođe,  ekipa CEDIS-a je jutros, prema prijavi beznaponskog stanja građana dežurnoj službi od sinoć nešto iza 22 sata, konstatovala da je iz trafostanice 10/0.4 kV Musta rupa ukraden transformator snage 50 kVA kao i veze transformatora i niskonaponskog bloka. Iz toga razloga, više sela na Cetinju juče nije imalo električnu energiju.

Ove pojave na Cetinju već poprimaju alarmantne razmjere ako se uzme u obzir da su se iste radnje desile 06 i 09.januara 2020. godine kada su ukradeni transformatori iz trafostanica Lješev Stup 1 i Lješev Stup 2 kao i 31.decembra 2019. godine isti slučaj krađe iz trafostanice Ulići", piše u saopštenju.

Sve slučajevi uredno su prijavljeni Upravi policije.

"Obavještavamo i da je 09. januara tekuće godine u popodnevnim satima u Nikšiću, dežurna ekipa, prema prijavi građana, utvrdila da je jedan izlaz iz trafostanice Kočani II u prekidu. Ekipa je konstatovala da nedostaje oko 80 m kabla usljed njegovog nasilnog prekida. To je izazvalo prekid u napajanju električnom energijom dijela područja Kočani a slučaj je uredno prijavljen Upravi policije Centru bezbjednosti u Nikšiću.

Osim materijalne štete koju CEDIS konstantno trpi, trpe i naši korisnici jer ostaju bez električne energije do sanacije oštećenja, što nerijetko može da potraje i do 48 sati", navodi se u saopštenju.

Podsjećaju da je svako neovlašćeno pristupanje elektroenergetskim objektima izuzetno rizično.

"Zbog neznatne materijalne koristi pojedinci rizikuju život, remete redovno napajanje električnom energijom i uzrokuju štetu na distributivnom sistemu koja višestruko prevazilazi njihovu eventualnu dobit", piše u saopštenju.

 

 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR