9 °

max 14 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 15°

Utorak

30.04.

24° / 15°

Srijeda

01.05.

23° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Tradicionalno: Ski kamp "Javorovača 2020" okupio veliki broj mališana

Društvo

Tag Gallery
Comments 0

Tradicionalno: Ski kamp "Javorovača 2020" okupio veliki broj mališana

Autor: Obrad Pješivac

  • Viber

Tradicinonalni ski kamp „Javorovača 2020“, koji se osmu zimu za redom organizuje na istoimenom žabljačkom skijalištu, okupio je nekoliko desetina najmlađih, uzrasta od šest do 13 godina, od apsolutnih početnika do onih koji su dobro ovladali vještinama skijanja.

Uče ih licencirani pedagozi, a kampom rukovode Vukica Popović, jedna od ranijih uspješnijih crnogorskih  skijašica i njena sestra Zorica jedna od najboljih iz vremena Savezne republike Jugoslavije, koje su tajne skijanja,  poput većine žabljačkih mališana, naučila upravo na Javorovači.

„Sve se odvija prema planu kampa koji je počeo u nedjelju i trajaće sedam dana. Pored nas  kamp prati cijela ekipa animatora, medicinskih radnika i drugog osoblja. Djeca su došla iz svih krajeva Crne Gore i podijeljena u grupe. Od onih koji prvi put staju na skije do onih koji stasali gotovo do takmičara“- kaže Vukica i dodaje da će se tokom februara organizovati još jedan kamp u kome će biti i mališani iz Srbije.

Polaznici nijesu vezani isključivo za četvoročasovni skijaški program, dodaje Vukica.

„Program je cjelodnevni i podrazumijeva popodnevne šetnje, sankanje, grudvanje, pravljenje figura i likova od snijega, rekreaciju u sportskoj dvorani a u večernjim časovima karaoke i žurke“- kaže Popović i naglašava da se djeca smeštena u objektu „Javorovača“ u podnožju skijališta gdje se hrane i spavaju.

Napomenula je da se među mališanima nalazi i jedan koji je iz porodice socijalne potrebe, kome je obezbijeđeno besplatno pohađanje kampa.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR