20 °

max 23 ° / min 20 °

Utorak

22.09.

23° / 20°

Srijeda

23.09.

23° / 19°

Četvrtak

24.09.

25° / 21°

Petak

25.09.

24° / 20°

Subota

26.09.

23° / 20°

Nedjelja

27.09.

20° / 17°

Ponedjeljak

28.09.

21° / 18°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Bogdanović: Svaki oblik dezinformisanja je narušavanje demokratskih procesa

Društvo

Comments 0

Autor: Milena Aprcović

  • Viber

Bogdanović: Svaki oblik dezinformisanja je narušavanje demokratskih procesa

Ministar kulture Aleksandar Bogdanović uputio je danas čestitku Društvu crnogorskih novinara povodom 23. januara, Dana novinara, u kojoj se kaže:

"Duga i bogata istorija crnogorskog novinarstva, na koju smo izuzetno ponosni, sve aktere društva obavezuje da u javnom interesu kontinuirano snaže ugled medijske profesije.

Svjesni izazova pred kojima se danas nalazimo, naročito u vremenu ekspanzije lažnih vijesti i senzacionalizma, želim da vas ohrabrim na dosljednost temeljima novinarske etike i argumentovane javne riječi kao osnove demokratskog društva. Nažalost, i Crna Gora danas se suočava sa globalnim izazovom širenja dezinformacija i neprovjerenih informacija, koje su u kontekstu digitalnog doba izuzetno štetne po razvoj demokratije sa svim negativnim posljedicama po stabilnost društva", naveo je ministar. 

Vlada Crne Gore i Ministarstvo kulture u kontinuitetu unapređuju sveukupni ambijent medijskih sloboda u prilog čemu govori i aktuelna reforma medijskog zakonodavstva zasnovana na najvišim standardima evropskog prava, ekspertskim analizama i najboljim komparativnim praksama, navodi Bogdanović. 

"Institucije države dijele interes medija da građani budu informisani tačno, pravovremeno i objektivno, jer svaki oblik dezinformisanja predstavlja narušavanje demokratskih procesa i koncepta građanskog društva. Imperativ ovog i, naravno, svakog vremena jesu otvoreni, kredibilni i odgovorni mediji koji poštuju samoregulaciju i medijske standardne, a kojima je najvažniji zadatak kvalitetno i objektivno informisanje javnosti. 

U ime Ministarstva kulture i u svoje ime, predstavnicima medijske zajednice upućujem iskrene čestitke povodom Dana novinara Crne Gore, uvjeren da će praktičnim radom afirmisati civilizacijska načela slobode izražavanja, etike medija i prava i odgovornosti za javnu riječ", kaže ministar. 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR