20 °

max 31 ° / min 15 °

Srijeda

15.07.

31° / 15°

Četvrtak

16.07.

32° / 20°

Petak

17.07.

32° / 20°

Subota

18.07.

28° / 21°

Nedjelja

19.07.

30° / 20°

Ponedjeljak

20.07.

33° / 20°

Utorak

21.07.

35° / 21°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Vojska donira Komunalnom iz Pljevalja dva kamiona za čišćenje snijega

Društvo

Comments 0

Autor: Jelena Ćetković

  • Viber

Vojska donira Komunalnom iz Pljevalja dva kamiona za čišćenje snijega

Ministar odbrane Predrag Bošković boravio je u radnoj posjeti Pljevljima i Andrijevici. 

“Danas smo praktično udarili administrativni kamen temeljac, kada je u pitanju prva stambena zgrada za zaposlene u Vojsci Crne Gore, sa mjestom rada u Pljevljima. Riječ je o lokaciji Mali logor, iznad bolnice. Vojska Crne Gore već je krenula sa uklanjanjem dotrajalih objekata koji su tu decenijama“, poručio je Bošković nakon sastanka sa prvim čovjekom Pljevalja Igorom Golubovićem.

Na toj lokaciji radiće se stanovi, ne samo za pripadnike VCG, već i za, kako je kazao ministar, pripadnike policije, tužilaštva, sudstva, prosvjete...

„Ove godine imaćemo dinamičnu građevinsku sezonu u Pljevljima u Malom logoru. Dogovorili smo da MO oslobodimo naknade za komunalno opremanje zemljišta, jer nam je ustupljen prostor koji je u vlaništvu države Crne Gore”, poručio je Golubović.

Osim toga, na sastanku je bilo riječi o svim izazovima sa kojima se suočava opština i kako u svemu može pomoći Ministattsvo odbrane. Tako je minsitar najavio donaciju.

“Vojska Crne Gore doniraće komunalnom preduzeću u Pljevljima dva kamiona koja će se koristiti za čišćenje snijega. Vjerujem da ta dva kamiona mogu biti više od korisiti opštini Pljevlja, nego inženjeriji VCG.”

Bošković je istakao i da je otvoren poziv za vojnike po ugovoru i pozvao sve zainteresovne da se prijave.

”Deset radnih mjesta je otvoreno ovdje u kasarni, pa pozivam mlade ljude u Pljevljima koji imaju dovoljno patriotskog naboja, adrenalina i entuzijazma da se okušaju u veoma časnoj profesiji. Narednih dana raspisaćemo konkurs za dobrovoljno služenje vojnog roka, koji će trajati tri mjeseca, dakle april, maj i jun, gdje mladi ljudi imaju priliku da, uz određenu nadokadu, steknu iskustva i znanja koja mogu biti značajna za život“, kazao je Bošković koji je prethodno, zajedno sa načelnikom Generalštba, brigadnim generalom Dragutinom Dakićem posjetio Andrijevicu.

U razgovoru sa predsjenikom opštine Srđanom Mašovićem sagledana je dinamika izgradnje nove kasarne, koja ima kapacitet za 200 vojnika.

Tom prilikom, takođe, je apostrofirana mogućnost koja se pruža mladim ljudima, da se prijave na konkurse za vojnike po ugovoru i dobrovoljno služenje vojnog roka.

Ministar je ponovio da će kasarna u Andrijevici omogućiti bolju bezbjednosnu situaciju na sjeveroistoku države, kvalitetniji socijalni i društveni život.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR