22 °

max 23 ° / min 11 °

Srijeda

30.09.

23° / 11°

Četvrtak

01.10.

20° / 13°

Petak

02.10.

22° / 15°

Subota

03.10.

27° / 17°

Nedjelja

04.10.

22° / 20°

Ponedjeljak

05.10.

22° / 19°

Utorak

06.10.

21° / 17°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
"Slovenija će nastaviti da podržava Ministarstvo odbrane"

Društvo

Comments 0

Autor: Marija Mitrović

  • Viber

"Slovenija će nastaviti da podržava Ministarstvo odbrane"

Generalna direktorica Direktorata za materijalne resurse Ministarstva odbrane Crne Gore Alma Ljuljanaj-Jovićević sastala se sa Generalnim direktorom za logistiku Ministarstva odbrane Republike Slovenije Željkom Kraljom.

Razgovarali su o razvoju saradnje dva ministarstva u oblasti logistike, sa prioritetom na zajedničko djelovanje po pitanju održavanja i obuke za lako oklopna patrolna vozila koja nabavljaju oba ministarstva, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

Kako je navedeno, razmatrana je i mogućnost saradnje u oblasti energetske efikasnosti u vojnim objektima, gdje slovenačka strana ima značajna iskustva. 

Takođe, razgovaralo se i o implementaciji softvera za skladišnu evidenciju (SKEV) koji je Ministarstvo odbrane Republike Slovenije doniralo našem ministarstvu, a koji će značajno unaprijediti kapacitete vođenja skladišne evidencije u odbrambenom sistemu Crne Gore.

Ljuljanaj-Jovićević i Kralj su tom prilikom prisustvovali i prezentacijama slovenačkih kompanija „ELAN“ i „GUARDIARIS“.

Generalna direktorica zahvalila se na dosadašnjoj uspješnoj saradnji i podršci koju našoj zemlji pruža MO Republike Slovenije.

Generalni direktor Željko Kralj izrazio je posebno zadovoljstvo susretom, ističući da će slovenačka strana nastaviti sa podrškom MO Crne Gore u oblasti logistike, kao i u drugim oblastima od zajedničkog interesa.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR