33 °

max 35 ° / min 25 °

Subota

04.07.

35° / 25°

Nedjelja

05.07.

35° / 23°

Ponedjeljak

06.07.

34° / 25°

Utorak

07.07.

34° / 22°

Srijeda

08.07.

33° / 21°

Četvrtak

09.07.

34° / 21°

Petak

10.07.

35° / 22°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Veljović: Procesuiraćemo odgovorne za skrnavljenje državnih simbola

Društvo

Comments 4

Autor: Jelena Ćetković

  • Viber

Veljović: Procesuiraćemo odgovorne za skrnavljenje državnih simbola

Procesuiraćemo odgovorne za skrnavljenje državnih simbola, jer su oni između ostalih vrijednosti i pitanje nacionalnog ponosa i ne priliči nikome da na ovaj način ispoljava destruktivno djelovanje i da se tako šalje negativna slika domaćoj i javnosti van granica naše države , poručio je direktor Uprave policije Veselin Veljović.

"Policija usmjerava značajne kapacitete da se u novonastaloj situaciji održi stabilan javni red i mir jer je naš prioritetni zadatak zaštita svih građana i njihovih porodica i očuvanje multieničkog i multivjerskog sklada i suživota“, kazao je Veljović.

Veljović je danas  sa saradnicima boravio u radnoj posjeti Centru bezbjednosti Bar gdje se sastao sa pomoćnikom direktora Draganom Blagojevićem i rukovodstvom ovog centra, Odjeljenja bezbjednosti Ulcinj i rukovodiocima granične policije.

Još jedna uspješna radna posjeta bila je prilika za razgovor o radnim rezultatima, aktuelnim dešavanjima i planiranim aktivnostima u ovoj godini sa posebnim akcentom  na predstojeću turističku sezonu.

„Policija u Baru je prethodne godine postigla zapažene rezultate, a progres se bilježi po svim linijama rada i u 2020.“ – kazao je načelnik barske policije Veselin Magovčević i dodao „da policijsko tužilačke aktivnosti u istragama teških krivičnih djela daju mjerljive rezultate a preventivnim radom policija je spriječila izvršenje najtežih krivičnih djela.“

Našu zemlju svake godine posjećuje sve veći broj turista, a zajednički granični prelaz Sukobin – Murićani 2019. godine je zabilježio povećan broj putnika za 14,20% u odnosu na godinu prije, preciznije ovaj granični prelaz je 2019. godine, između ostalog, prešlo 2.702.885 putnika.

Sve aktivnosti policije su tokom turističke sezone usmjerene ka jednom cilju, da se turisti osjećaju dobrodošlim i sigurnim– istaknuto je na sastanku.

Na sastanku sa predsjednikom Opštine Bar Dušanom Raičevićem konstatovano je da samo zajednički se može graditi sigurnija budućnost građana Bara.

Dobra saradnja policije i lokalne zajednice je kontinuirana praksa zajedničkih aktivnostiintenziviranih za vrijeme turističke sezone kada veliki broj turista posjeti Bara obje službe rade sinhronizovano i efikasno.

Raičević je zadovoljan saradnjom policije i lokalne uprave Opštine Bar koja je, kako je kazao, u kontinuitetu na visokom nivou sa zajedničkim ciljem stvaranja  sigurnog i bezbjednog ambijenta za  život i rad naših građana.

Osim toga, Raičević je podsjetio da su pripremne radnje na realizaciji projekta na uvođenju video nadzora na javnim površinama pri kraju, te da će na ovaj način biti povećana bezbjednost građana,imovine kao i posjetilaca koji borave u Baru.

„Uprava policije će i u narednom periodu kao i do sada u lokalnoj upravi imati pouzdanog partnera uz uvjerenje da ćemo zajedno ići u pravcu rješavanja aktuelnih pitanja u našem gradu“ – istakao je, između ostalog, Raičević.

Takođe, konstatovana je otvorenost Opštine Bar za dalju saradnju u traženju modaliteta rješavanja stambenog prostora za pripadnike policije u Baru i iznalaženja adekvatnog načina kako bi se rješila egzistencionalna pitanja službenika.

Komentari (4)

POŠALJI KOMENTAR

Sss

I treba procesuirat. Ali mislim da ti je bitnije da procesuiras sto ti se svaki dan ubijaju po crnogorskim ulicama..Trenutno je rat klanova na ulicama, imate li neki prijedlog? Rjesenje?

andro

ni slucajno veljovicu,kakvo procesuiranje!? oces da se srbi uvrijede i osjecaju jos ugrozenij! policajcu[-ima],30 posto bonusa na platu.za hrabrost.

Nina

@KK ,onda samo uz svoju državu, oni su dio sistema, ili da ostanu nepristrasni.Gdje bi u svijetu policajac mogao još da kliče drugoj državi.Mogao bi jedanput...