13 °

max 13 ° / min 1 °

Četvrtak

02.04.

13° / 1°

Petak

03.04.

15° / 3°

Subota

04.04.

18° / 8°

Nedjelja

05.04.

20° / 10°

Ponedjeljak

06.04.

19° / 7°

Utorak

07.04.

20° / 5°

Srijeda

08.04.

20° / 6°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Donirana sredstva za opremanje senzorne sobe

Izvor: PR Centar

Društvo

Comments 0

Izvor: PR Centar

Autor: Marija Mitrović

  • Viber

Donirana sredstva za opremanje senzorne sobe

Dnevni centar za djecu i omladinu sa smetnjama i teškoćama u razvoju u Danilovgradu dobiće senzornu sobu zahvaljujući donaciji ambasade Republike Bugarske u Crnoj Gori vrijednoj 16.750 eura, što će, kako je saopšteno, unaprijediti rad te ustanove na nivou evropskih država.

Predsjednica Opštine Danilovgrad Zorica Kovačević istakla je da je donacija ambasada Bugarske obezbijedila vrijedan poklon za Dnevni centra za djecu i omladinu sa smetnjama i teškoćama u razvoju i za tu opštinu.

„Dnevni centar radi nepune dvije godine i ima puni kapacitet djece. Ovo je veoma značajna donacija jer nabavkom te opreme, senzorne sobe, praktično smo zaokružili sve ono što nam je neophodno kako bi Dnevni centar radio onako kako to rade dnevni centri u regionu i Evropi“, navela je Kovačević.

Ona je rekla da je Bugarska prijatelj i podrška Crnoj Gori godinama unazad, a da će ta donacija dodatno učvrstiti prijateljske odnose dvije države.

„Ovo je prva donacija Bugarske jednoj maloj opštini, koja je namijenjena populaciji kao što su djeca sa posebnim potrebama, a što naši sugrađani cijene. Prije svega roditelji, zaposleni u Dnevnom centru ali i svi ostali sugrađani“, zaključila je Kovačević.

Ambasadorka Republike Bugarske u Crnoj Gori Meglena Plugčieva istakla je da je ta država prepoznala značaj donacije za otvaranje senzorne sobe za Dnevni centar i Opštinu Danilovgrad.

 „U ime Bugarske, moram iskazati zadovoljstvo zbog ovog projekta, jer predstavlja konkretan projekat, kao i želju da nastavimo da pomažemo vašoj državi“, poručila je Plugčieva.

Govoreći o svom pređašnjem iskustvu kao ambasadorke u više evropskih država, kazala je da je, pored uticanja i davanja savjeta, neophodno ulagati i u konkretne projekte od kojih će stanovnici države imati koristi.

Tom prilikom, Plugčieva je najavila otvaranje Izložbe „Crna Gora i Bugarska na mapi Evrope“ 2. marta, u Skupštini Crne Gore zajedno sa predsjednikom Skupštine, Ivanom Brajovićem.

„Izložba će prikazati razvoj dvije države od četvrtog do 20. vijeka na evropskoj karti. Važno je i da Brisel zna i uvaži reforme i napredak Crne Gore, što će konačno dovesti do toga da i Crna Gora postane članica Evropske unije. Bugarska zna koliko je teško i koliki angažman je potreban političara i cijelog društva na putu do članstva“, kazala je Plugčieva.

Direktor Javne ustanove „Dnevni centra za djecu i omladinu sa smetnjama i teškoćama u razvoju“ Srđan Đurović istakao je da će senzorna soba znatno unaprijediti rad te institucije.

„Naša ustanova će dobiti jedan novi sadržaj koji nam je bio neophodan i veoma je značajno što je ambasada Bugarske prepoznala važnost, jer se radi o ranjivoj grupi. Želim da iskažem zahvalnost u ime roditelja, djece i svih zaposlenih“, rekao je Đurović.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR