15 °

max 20 ° / min 7 °

Ponedjeljak

30.03.

20° / 7°

Utorak

31.03.

16° / 9°

Srijeda

01.04.

8° / 2°

Četvrtak

02.04.

12° / 0°

Petak

03.04.

14° / 3°

Subota

04.04.

15° / 8°

Nedjelja

05.04.

17° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Bogdanović: Oštrije sankcije za sve koji ne poštuju državu u kojoj žive

Društvo

Comments 3

Autor: Jelena Ćetković

  • Viber

Bogdanović: Oštrije sankcije za sve koji ne poštuju državu u kojoj žive

„Uništavanje zvaničnih obilježja države Crne Gore proteklih dana možda bi i začudilo, da uvertira tome nijesu bila identična dešavanja u Beogradu, a zatim i skrnavljenje monumenata i kulturnih dobara u Crnoj Gori, koja reprezentuju i našu istoriju i borbu za slobodu Crne Gore. To što nas vandalizmi, koji već postaju učestali prateći motiv litija, ne iznenađuju - ne znači kako ne treba reagovati. Naprotiv“, kazao je ministar kulture Aleksandar Bogdanović u izjavi za portal Analitika.

Kako je naglasio, potpuna implementacija Zakona o državnim simbolima i Danu državnosti u potpunosti garantuje još oštrije sankcije prema svima koji nijesu u stanju da iskažu elementarno poštovanje prema državi u kojoj žive.

„Apsolutno nas ne zanima bilo čija orijentacija, imamo puno razumijevanje za sve vidove manifestovanja nezadovoljstva, uostalom - vjerujem da je upravo ova država u minula dva mjeseca pokazala najširu moguću toleranciju i razumijevanje prema protestima. Za razliku od poruka iz susjedstva - niti želimo da tjeramo neistomišljenike iz države, niti prebrojavamo bilo čija krvna zrnca. Naprotiv. Upravo različitosti, apsolutna sloboda manifestovanja drugačijeg stava i jesu dragocjenosti Crne Gore. No - protest je jedno, a vandalizam i manjak razuma da se ispoštuju elementarne civilizacijske norme, nešto sasvim drugo“, ocijenio je ministar Bogdanović.

 ‪Iz tog razloga, kako naglašava, veće kazne i oštriji pristup možda nijesu rješenje, ali jesu sankcija poslije koje će razmisliti svako ko se usudi da ne poštuje sopstvenu državu.

„Preko skrnavljenja simbola, uništavanja obilježja koja nas sjećaju na heroje koji su pali za slobodu Crne Gore i svih njenih građana, nećemo preći. Ako neko misli da će na ovaj način uticati na identitet Crne Gore - vara se. Jer, ovakvih i sličnih varvarskih potpisa proteklih smo se decenija nagledali - pa je svaka država opstala, a njen identitet je bio ojačan. Baš tako biće sa Crnom Gorom - modernom, okrenutom civilizacijskim tekovinama, upućenoj na evropske vrijednosti, društvom u kojem će preovladati međusobno uvažavanje, a iznad svega poštovanje sopstvene države“, poručio je ministar Bogdanović.

 

Komentari (3)

POŠALJI KOMENTAR

Lena

@Јоцо Po vasoj mjeri nece nikada biti,jer je po vasoj mjeri samo Velika Srbija.

zordan

@Јоцо,Kako da je vi pravite kad je ne priznajete , palite njene zastave , skrnavite njene spomenike , velicate cetnistvo , fasizam .....

Јоцо

Друже, није просто да ми ”живимо” у овој држави... Ми, сви грађани Црне Горе, ЈЕСМО ова држава! Треба да је направимо да буде таква - по мјери свакога од нас, а не само по мјери ваше идеологије.