16 °

max 16 ° / min 8 °

Četvrtak

18.04.

16° / 8°

Petak

19.04.

15° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 4°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 7°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

14° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Cungu pisao Markoviću: Zabrinut sam zbog najave karantina u Ulcinju

Društvo

Comments 1

Cungu pisao Markoviću: Zabrinut sam zbog najave karantina u Ulcinju

Autor: Mirjana Dragaš

  • Viber

''Obavezan sam, kao predsjednik Force, da Vam se obratim i izrazim duboku zabrinutost povodom najave da se bivša kasarna JNA u Zoganju nadomak Ulcinja, razmatra kao potencijalna lokacija karantina za koronavirus'' - navodi se u pismu koje je Nazif Cungu uputio premijeru Crne Gore Dušku Markoviću.
 
Čak i pomisao da se ovakva institucija postavi u Ulcinju, kao turističkom gradu je pogrešna i štetna, smatra Cungu.

''Svjestan sam da je sama priroda problema jako osjetljiva, i svjestan sam takođe da su društveno-političke prilike ozbiljne. Međutim, smatramo da je čak pomisao da se ovakva institucija postavi u Ulcinju, u turističkom gradu, pogrešna pa čak i štetna u ovim okolnostima. Naime, u zadnjih par mjeseci, građani Ulcinja su više puta izrazili neslaganje i razočarenje nestručnim i sujetnim upravljanjem gradom, u kojem se bitne odluke, mahom pogrešne i štetne, donose u konsultacijama samo sa pojedinim, a ne svim partnerima. Najava postavljanja karantina dodatno raspiruje negativne emocije građana, koji s pravom su zabrinuti za svoju budućnost u ovom gradu, u kojem građani imaju najmanje plate i penzije na primorju dok grad ima najveći potencijal razvoja u Crnu Goru'', kazao je Cungu.

Kako dodaje, slučaj karantina daje negativan dojam da je praksa donošenja odluka bez konsultacija sa partnerima prenijeta i na državni nivo.

''Građani Ulcinja nam stalno ukazuju da su nezadovljni nivoom usluga javnog zdrastvenog sistema u Crnoj Gori. Posjeta resornog ministra gradu bez posjete Opštini daje loš dojam. Mi imamo jako pozitivan stav prema Vama kao rukovodiocu čitave državne administracije, pa imamo slobodu da Vas zbog toga molimo da u duhu sveobuhvatnog društvenog dijaloga koji ste najavili, ne dozvolite da se ovakve teme razmotre u uskom krugu bez prisustva naših predstavnika'', zaključuje Cungu.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Brano

Vidim da su najavljene moguce lokacije karantina, kao alternative: Podgorica, Danilovgrad, Ulcinj, ... Negdje ce morati, a dobro bi bilo da Cungu iskaze zabrinutist i za lokaciju u Podgorici i u Danilovradu i u Ulcinju i bilo gdje.