16 °

max 16 ° / min 6 °

Subota

20.04.

16° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 7°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 8°

Utorak

23.04.

13° / 10°

Srijeda

24.04.

12° / 9°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

16° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Od sjutra privremeno zatvaranje graničnog prelaza Vraćenovići

Izvor: Foto: MUP

Društvo

Comments 0

Od sjutra privremeno zatvaranje graničnog prelaza Vraćenovići

Izvor: Mina

Autor: Antena M

  • Viber

Granični prelaz Vraćenovići, na putu Nikšić – Bileća, biće zatvoren od sjutra tokom izgradnje saobraćajne infrastrukture na zajedničkom graničnom prelazu, najavljeno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova. 

Vlada je ranije usvojila Informaciju o potrebi privremenog zatvaranja graničnog prelaza Vraćenovići, za period od 90 dana, najkasnije do 1. juna.

„MUP preduzima aktivnosti na izgradnji savremenog zajedničkog graničnog prelaza Vraćenovići (Crna Gora) – Deleuša (Bosna i Hercegovina), u Vraćenovićima, na putnom pravcu Nikšić – Bileća", kaže se u saopštenju.

Navodi se da je novac za izgradnju tog graničnog prelaza obezbijeđen sektorskom budžetskom podrškom Evropske unije, u cilju unapređenja sistema integrisanog upravljanja granicom.

Iz MUP-a su kazali da će u periodu zatvaranja graničnog prelaza Vraćenovići saobraćaj biti preusmjeren na druge granične prelaze za međunarodni putnički i robni saobraćaj.

Prije svega, precizirali su, na granični prelaz Ilino Brdo – Klobuk, na putnom pravcu Nikšić – Trebinje, odnosno Trebinje – Nikšić, uz mogućnost korišćenja i drugih graničnih prelaza za međunarodni putničkii robni saobraćaj Šćepan Polje – Hum, na putnom pravcu Plužine – Foča.

„Prelaz Sitnica – Zupci, na putnom pravcu Herceg Novi – Trebinje, Metaljka – Metaljka, na putnom pravcu Pljevlja – Čajniče i Šula – Vitina za međunarodni putnički saobraćaj, na putnom pravcu Pljevlja – Foča“, kazali su iz MUP-a.

Granična policija i carina Crne Gore i Bosne i Hercegovine će, naveli su, povećanim angažovanjem svojih službenika, obezbijediti adekvatne mjere u cilju ubrzanja graničnih procedura.

„Blagovremeno će biti izrađen Elaborat privremene saobraćajne signalizacije, kako bi se na adekvatan način usmjerili učesnici u saobraćaju na korišćenje alternativnog graničnog prelaza. To uključuje i postavljanje signalizacije na raskrsnicama Vilusi, Meljine, Bileća i Trebinje", zaključeno je u saopštenju.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR