10 °

max 15 ° / min 6 °

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 4°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

13° / 9°

Četvrtak

25.04.

16° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Protest pristalica SPC u više gradova

Izvor: Foto: mitropolija.com; Onufrije i Amfilohije ispred Hrama u Podgorici

Društvo

Comments 3

Protest pristalica SPC u više gradova

Autor: Antena M

  • Viber

I večeras pristalice Srpske pravoslavne crkve protestuju u više gradova zbog usvajanja Zakona o slobodi vjeroispovijesti ili uvjerenja i pravnom položaju vjerskih zajednica.

Pristalice SPC protestuju u Podgorici, Žabljaku, Beranama, Mojkovcu, Plužinama....

U Podgoricu je večeras stigao mitropolit kijevski Onufrije koji će zajedno sa mitropolitom crnogorsko-primorskim SPC Amfilohijem, predvoditi litiju koja će u 19 sati krenuti od Sabornog hrama Hristovog Vaskrsenja.

Podsjećamo, ambasada Ukrajine u Crnoj Gori oglasila se povodom posjete mitropolita kijevskog Onufrija Podgorici i saopštila da Onufrije ne predstavlja autokefalnu Ukrajinsku pravoslavnu crkvu. 

„Jedini vladika Autokefalne Ukrajinske pravoslavne crkve, mitropolit Kijivski i čitave Ukrajine, koji ima potpuno kanonsko zajedništvo sa Njegovom svetošću, ekumenskim patrijarhom Bartolomejem na čelu mitropolitske crkve, je Blaženi mitropolit Epifanij koji ne namjerava da posjeti Crnu Goru.

Mitropolit Ruske pravoslavne crkve u Kijivu, vladika Onufrij i ostali episkopi Moskovske patrijaršije, koji su, kako se može razumjeti, bili pozvani u Crnu Goru, ne predstavljaju autokefalnu Ukrajinsku pravoslavnu crkvu, priznatu od strane Ekumenske patrijaršije". 

Komentari (3)

POŠALJI KOMENTAR

CG1

Ovog ruskog popa treba u karantin,zar ne vidite,on je korona-19. Državo,samo jako, čvrsto i dostojanstveno,zakoni CG se moraju poštovati. DA JE VJEČNA CRNA GORA!!!!!

vječna cg

Sve dolazi na svoje. Država se mora poštovati njene institucije i zakoni .,,Pokoljenja djela sude što je čije daju svijema ,,

Misko

Da li neko ili ova Vlast(Vlada) zna koliko ima SPC popova i popadija u Crnoj Gori i koliko od njih su drzavljani Crne Gore,a koliko na privremenom radu u Crnoj Gori.