15 °

max 15 ° / min 8 °

Srijeda

24.04.

15° / 8°

Četvrtak

25.04.

15° / 8°

Petak

26.04.

15° / 7°

Subota

27.04.

19° / 11°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

25° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Od sjutra nema letova ka Milanu i Bolonji!

Izvor: flickr.com

Društvo

Comments 0

Od sjutra nema letova ka Milanu i Bolonji!

Autor: Milena Aprcović

  • Viber

Od sjutra će biti privremeno obustavljeni letovi iz Crne Gore ka sjeveru Italije u cilju sprečavanja širenja koronavirusa. 

"Priremenom mjerom koju je donijelo Ministarstvo zdravlja, a koju smo mi obavezni da poštujemo, suspenduju se letovi ka Milanu i Bolonji", rekao je direktor Aerodroma Crne Gore Danilo Orlandić.

Letove za Rim ne ukidaju. 

"Zbog trenutne epidemiološke situacije koja vlada na sjeveru Italije, Ministarstvo zdravlja je, na prijedlog Instituta za javno zdravlje, donijelo naredbu o privremenoj zabrani putovanja ka i iz Crne Gore ka sjeveru Italije. Naredba se donosi radi sprečavanja unošenja zaraznih bolesti u Crnu Goru, suzbijanja i prenošenja u druge zemlje, zbog čega se privremeno obustavljaju letovi putnika iz Crne Gore ka aerodromima u Milanu i Bolonji i obratno", saopštio je Miro Knežević, generalni direktor Direktorata za javno zdravlje u Ministarstvu zdravlja.

On je naglasio da se radi o preventivnoj mjeri kako bi se spriječila inportacija koronavirusa u Crnu Goru.

Orlandić je pojasnio da iz Crne Gore ka Italiji saobraćaju četiri avio kompanije (Montenegro airlines, Al Italija, Wizz Air, Ryanair) koje lete ka tri destinacije i to ka Milanu, Bolonji i Rimu.

Direktor Instituta za javno zdravlje Boban Mugoša pojasnio je da je Institut napravio procjenu rizika u vezi sa epidemijom na sjeveru Italije. 

"Imajući u vidu da imamo direktne avionske veze sa Italijom i da tim avionima dolazi veliki broj putnika, mogućnost inportacije virusa u Crnu Goru je velika. Institut je, bazirajući se na zaključcima Nacionalnog koordinacionog tima, od 26.02.2020. godine, predložio donošenja odluke o odlaganju putovanja u ta područja za stanovnike Crne Gore", istakao je Mugoša.

Glavna zdravstveno-sanitarna inspektorka Višnja Orban naglasila je da će Sanitarna inspekcija i dalje stavljati pod zdravstveni nadzor putnike na aerodromu u Podgorici, zbog konekcija letova iz Italije preko, iz Rima i drugih evropskih destinacija.

"Molimo putnike koji putuju iz pravca Milana, konekcijama preko Rima, Budimpešte ili Tirane, da se obavezno jave graničnoj policiji ili sanitarnoj inspekciji da ih stavi pod zdravstveni nadzor", kazala je Orban.

 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR