14 °

max 14 ° / min 6 °

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 6°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

13° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

15° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Na Cetinju nema zaraženih, jedan testirani negativan

Društvo

Comments 0

Na Cetinju nema zaraženih, jedan testirani negativan

Autor: Antena M

  • Viber

Na Cetinju su 82 osobe pod zdravstveno-sanitarnim nadzorom, dok testiranih na korona virus danas nije bilo. Muškarac koji je sinoć testiran, negativan je na korona virus, saopšteno je Opštinskog tima za zaštitu i spašavanje Prijestonice Cetinje.

U Prijestonici Cetinje do sada nije registrovan nijedan slučaj obolijevanja od novog virusa.

Lokalna uprava je u saradnji sa građanima i privrednim društvima preduzela niz akcija kako bi se pravovremeno reagovalo i spriječilo širenje korona virusa.

Sve gradske ulice, prilaz Domu zdravlja i plato ispred Opšte bolnice „Danilo I“ već su dezinfekovani hlorom, a u tu aktivnost bili su uključeni Služba zaštite i preduzeće Vodovod i kanalizacija, uz asistenciju Komunalne policije i službenika OB Cetinje, navedeno je u saopštenju.

U saradnji sa kompanijom Slavisan dezinfekovani su ulazi stambenih zgrada, od prvog do posljednjeg sprata, kao i podrumske prostorije u svim gradskim naseljima, kao i romsko naselje na Zagrablju.

Za 100 osoba u stanju socijalne potrebe i za osobe starije dobi podijeljeni su paketi sa osnovnim životnim namirnicama u saradnji sa Organizacijom Crvenog krsta Prijestonice i kompanijom Martex, kao i dezinfekciona sredstva koja je obezbijedila lokalna uprava. Ova aktivnost, kao i dezinfekcija gradskih ulica, biće nastavljena i narednih dana. Crvenom krstu ustupljeno je transpotno vozilo za lakše kretanje volontera i dopremanje pomoći.

Za Opštu bolnicu „Danilo I“ u saradnji sa firmom Glosarij obezbijeđen je respirator. Prijestonica je za Bolnicu kupila i mobilni RTG aparat vrijedan 40 hiljada eura, koji bi u toku naredne sedmice trebalo da bude isporučen. Za medicinsko osoblje ove zdrastvene ustanove obezbijeđen je smještaj u Domu učenika i studenata, čiji dio je za tu namjenu opremila Prijestonica Cetinje uz podršku porodice Martinović i kompanije Gornič, te uz saglasnost Ministarstva prosvjete. Objekat za smještaj medicinskog osoblja ustupio je i vlasnik „Pansiona 22“ Peja Martinović.

Humanost na djelu pokazali su i vlasnici hotela „Grand“ sa Cetinja, Etno sela „Sveti Georgije“ sa Njeguša, hotela „Monte Rosa“ sa Ivanovih korita i bivši rukometni reprezentativac Crne Gore Marko Dapčević koji su ponudili svoje smještajne kapacitete.

Komunalna policija je samostalno i u saradnji sa službenicima Odjeljenja bezbjednosti Cetinje non stop na terenu gdje kontroliše poštovanje mjera i preporuka Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti.

Kao podrška nacionalnoj kampanji prevencije širenja korona virusa pod nazivom #ostanidoma, Prijestonica je u saradnji sa kompanijama Metropolis i DPC kreirala posebno dizajnirane bilborde za Cetinje #śedidoma i snimila video kojim se promoviše dobrovoljna izolacija i ostanak kod kuće.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR