21 °

max 21 ° / min 16 °

Petak

05.06.

21° / 16°

Subota

06.06.

23° / 16°

Nedjelja

07.06.

25° / 19°

Ponedjeljak

08.06.

26° / 17°

Utorak

09.06.

27° / 18°

Srijeda

10.06.

28° / 17°

Četvrtak

11.06.

27° / 17°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
PAM osnovao Fond solidarnosti za muzičke autore

Društvo

Comments 0

Autor: Antena M

  • Viber

PAM osnovao Fond solidarnosti za muzičke autore

Kako je trenutna situacija prouzrokovana pojavom koronavirusa dovela do prestanaka rada ugostiteljskih objekata, otkazivanja velikog broja koncerata, muzičkih festivala i drugih manifestacija na kojima se koristi muzika, to je direktno uticalo na smanjenje prihoda muzičkih autora i ugrozilo njihove egzistencije, poručuje izvršni direktor PAM-a Vasilije Raičević. 

Da bi  prevazišli trenutnu situaciju, PAM CG je osnovao Fond solidarnosti u iznosu od 10.000 eura iz kojeg će biti isplaćena jednokratna bespovratna pomoć muzičkim autorima, dodaje on. 

"Zahtjev za finansijsku podršku iz Fonda mogu podnijeti članovi PAM CG koji nemaju redovna mjesečna primanja (ili su zbog trenutne situacije ostali bez istih). Maksimalni iznos pomoći je 300€ po zahtjevu. 

Kriterijumi koji će se uzimati u obzir prilikom odlučivanja o visini pomoći koji će biti dodijeljena su: intenzitet ugroženosti, dosadašnja aktivnost autora i značaj tantijema za egzistenciju podnosioca zahtjeva", navodi u saopštenju. 

Zahtjevi sa obrazloženjem potrebe za finansijsku podršku se šalju isključivo elektronskim putem do 10. aprila na e-mail: [email protected], a  po zahtjevima će se odlučiti do 15. aprila. Zahtjevi će biti tretirani kao poslovna tajna.

Stručna služba PAM CG je preduzela određene aktivnosti kako bi i u ovakvim okolnostima profesionalno obavljala poslove, posebno kada je u pitanju obrada podataka za raspodjelu autorskih honorara. Stoga će isplata tantijema za 2019. godinu, biti redovna kao i svake godine, dodaje on. 

"Pozivamo RTV emitere u Crnoj  Gori, da u svojim programskim šemama imaju veću zastupljenost domaćih autora muzike kako bi crnogorskim autorima bili isplaćeni veći autorski honorari", zaključeno je u saopštenju. 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR