10 °

max 12 ° / min 10 °

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

15° / 9°

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

16° / 8°

Subota

27.04.

19° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 11°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Luka Dedović o iskustvu u samoizolaciji

Društvo

Tag Gallery
Comments 0

Luka Dedović o iskustvu u samoizolaciji

Autor: Antena M

  • Viber

Piše: Željka Zvcier

U samoizolaciji je preko šest hiljada osoba u Crnoj Gori. Jedan od njih je i Luka Dedović iz Andrijevice, koji za Antenu M prenosi svoje iskustvo.

 „Živimo na porodičnom imanju u selu Božići. Velika je razlika između sela i grada u ovoj situaciji. Ovdje uvijek ima posla, lakše se utroši vrijeme. Radimo uobičajene poslove za ovo doba godine, sređuje se voćnjak, trijebe livade, njiva se priprema za sjetvu“, objašnjava Dedović.

Pored toga, navodi da je gledanje filmova i serija dobra zanimacija – „Sve što nijesam uspio da ispratim u prethodnom periodu sada mogu da pogledam, što bih preporučio svima, jer mogu odvratiti pažnju sa svakodnevnih dešavanja i problema, odvesti nas u neki drugi svijet, naročito u večernjim satima“.

Kaže da se sa ukućanima slaže dobro – „Mislio sam da će u ovoj situaciji to biti jedan veliki izazov, ali to što živimo u kući i na selu je učinilo svoje“.

Ovu situaciju koristi i da unaprijedi svoje kulinarsko umijeće. „Svakodnevno posmatram majku kako sprema i hvatam cake, a desi se da to kasnije i primijenim u praksi“.

Navodi da im pomoć i riječi podrške sada stižu sa svih strana. „Kako iz kuće izlaska nema, a od nečega se mora živjeti pomoć u nabavci hrane, sredstava za higijenu i svega ostalog što nam je potrebno, pruža nam moja tetka koja živi u Andrijevici. A dobar primjer solidarnosti su i naše komšije, koje moram pomenuti, jer su tu za sve što treba“, poručuje Dedović.

Smatra kako je sada najvažnije poštovati sve mjere koje su donijete.

„Sada svi moramo biti odgovorni i ostati u svojim domovima, kako bi ova situacija što prije prošla“, zaključuje Dedović.

 

 

 

 

 

 

 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR