15 °

max 15 ° / min 9 °

Srijeda

17.04.

15° / 9°

Četvrtak

18.04.

14° / 8°

Petak

19.04.

14° / 6°

Subota

20.04.

15° / 5°

Nedjelja

21.04.

11° / 8°

Ponedjeljak

22.04.

13° / 7°

Utorak

23.04.

12° / 5°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
U više gradova: Podnijete 22 krivične prijave protiv 25 osoba!

Društvo

Comments 0

U više gradova: Podnijete 22 krivične prijave protiv 25 osoba!

Autor: Antena M

  • Viber
Nastavak aktivnosti u okviru operativnog plana „Evazija"!

Službenici Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije u saradnji sa službenicima centara bezbjednosti Podgorica, Berane, Herceg Novi, Budva i Nikšić, u nastavku aktivnosti u okviru operativnog plana „Evazija” podnijeli su 22 krivične prijave protiv 25 osoba, saopšteno je iz Uprave policije.

Kako je saopšteno, operativni plan je sproveden u dijelu koji se odnosi na nezakonitosti pravnih i fizičkih lica u postupku skraćenog postupka dobrovoljnih likvidacija privrednih društava, u periodu januar – mart 2020. godine

"U Podgorici je devet krivičnih prijava podnijeto protiv 12 lica, u Beranama pet prijava protiv pet lica, Kotoru četiri krivične prijave protiv četiri lica, Herceg Novom dvije krivične prijave protiv dva lica, u Nikšiću i Rožajama je procesuirano po jedno lice.

Ova lica se terete za krivična djela navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja, falsifikovanje isprave i krivično djelo prevara.

Prijavljeni su u svojstvu osnivača i izvršnih direktora  privrednih  društava, naveli notare da ovjere izjave u kojima je navedeno da su izmirene sve obaveze koje su ta privredna društva imala prema povjeriocima, zaposlenima i Poreskoj upravi, iako su znali da su podaci u istim neistiniti, a zatim su takve izjave sa neistinitim sadržajem upotrijebili prilikom podnošenja zahtjeva Poreskoj upravi za pokretanje postupka dobrovoljne likvidacije privrednih društava čiji su osnivači i izvršni direktori, pri čemu je pričinjena ukupna šteta Budžetu Crne Gore u iznosu od oko 366.614 eura", navodi se u saopštenju.

Aktivnosti u sklopu plana aktivnosti Operativnog tima za sprečavanje i otkrivanje počinioca krivičnih djela utaje poreza i doprinosa, nedozvoljene trgovine i krijumčarenja, i operativnog plana “Evazija” se nastavljaju, a o rezultatima sprovedenih aktivnosti  blagovremeno će biti dostavljen izvještaj, saopšteno je iz UP.

 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR