13 °

max 15 ° / min 6 °

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 4°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

13° / 9°

Četvrtak

25.04.

16° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Na Medicinskom fakultetu izučavaju studije slučaja umjesto direktnog kontakta sa pacijentima

Društvo

Comments 0

Na Medicinskom fakultetu izučavaju studije slučaja umjesto direktnog kontakta sa pacijentima

Autor: Antena M

  • Viber

Studiranje na Medicinskom fakultetu Univerziteta Crne Gore, putem onlajn platformi, u novonastalim okolnostima izazvanim virusom COVID 19, predstavlja pravi izazov, s obzirom na to da pored teorijske nastave važan dio edukacije predstavlja praktična klinička nastava, koja se realizuje uz rad sa pacijentima, saopšteno je iz Univerziteta Crne Gore.

"Praktičan dio nastave se nadomještava kroz prezentaciju asistenata i prikaza studija slučaja, o kojima se potom diskutuje sa studentima, u pogledu pregleda, diferencijalne dijagnostike i same terapije", navodi se u saopštenju.

Predstavnik studenata Medicinskog fakulteta Alan Muratović navodi da ovaj dio nastave, zbog izostanka direktnog iskustva u okvirima epidemiološke situacije, trenutno ne može ispuniti u potpunosti očekivanja studentata, ali je sa druge strane poboljšana komunikacija studenata sa profesorima.

“Studenti dobijaju sav potrebni materijal preko studenata predstavnika, koji su u svakodnevnoj komunikaciji sa profesorima. Ja kao povjerenik, u komunikaciji sa upravom fakulteta mogu predočiti eventualne probleme vezane za onlajn nastavu i pomoći u posredovanju da student dobiju potreban materijal za učenje od profesora”, kazao je.

Prema njegovim riječima, studenti ovog fakulteta najčešće pristupaju nastavi preko Zoom aplikacije, a tu su i Moodle patforma i materijali sa stranice Medicinskog fakulteta zvaničnog sajta Univerziteta Crne Gore 

Studenti ovog fakulteta volontiraju u Call centru Instituta za javno zdravlje Crne Gore i daju doprinos profesorima i asistentima,  doktorima i epidemiolozima u olakšavanju njihovog posla, u trenutnim okolnostima.

„Najteže nam pada to što smo društveno izolovani a svi smo navikli na svakodnevno druženje, rekreaciju“, kaže Muratović.

On provodi najviše vremena sa najbližima, a najviše se druži sa knjigama iz oblasti medicinskih nauka.

Svojim kolegama poručuje: Ako imate razlog da nekome sačuvate život, kao da ste sačuvali mnogima, ostanimo doma!

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR