10 °

max 14 ° / min 6 °

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 8°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Četvrtak

25.04.

14° / 9°

Petak

26.04.

15° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Povoljni uslovi za vožnju

Društvo

Comments 0

Povoljni uslovi za vožnju

Izvor: Mina

Autor: Antena M

  • Viber

U Crnoj Gori jutros se saobraća po suvim putevima, a vidljivost je mjestimično smanjena u sjevernim predjelima.

Iz Auto moto saveza su upozorili na moguće sitnije odrone i savjetovali vozačima opreznu vožnju i poštovanje pravila saobraćaja.

Nacionalno koordinaciono tijelo (NKT) za borbu protiv zaraznih bolesti donijelo je odluku o zabrani prevoza više od dvije odrasle osobe u putničkom vozilu istovremeno, osim ako se prevoze članovi zajedničkog porodičnog domaćinstva.

Obustavljen je putnički međunarodni saobraćaj, osim najavljenog dolaska crnogorskih državljana, posredstvom diplomatsko-konzularnih predstavništava, Operativnom štabu NKT-a, uz obavezan smještaj u karantin u skladu sa rješenjem zdravstveno-sanitarne inspekcije.

Prema odluci NKT-a, od ponedjeljka je dozvoljen saobraćaj ličnim vozilima i javni prevoz putnika, ali unutar regiona u državi, primorskog, centralnog i sjevernog.

Ta zabrana ne odnosi se na vozila kompanija kojima se vrši prevoz zaposlenih, vozila predstavnika medija i vozila koja se koriste za potrebe hitnih interventnih službi (zdravstvo, policija, vojska, vatrogasne službe).

Poljoprivredni proizvođači i osobe koje imaju kuće /vikendice sa zemljištem u drugim opštinama mogu da se prevezu do svog gazdinstva odnosno kuće /vikendice uz odgovarajuu potvrdu koju treba preuzeti sa internet sajta Instituta za javno zdravlje i popuniti.

NKT donijelo je odluku o zabrani ulaska strancima, osim strancima sa stalnim ili privremenim boravkom u Crnoj Gori i onim koji upravljaju motornim vozilima kojima se obavlja promet robe.

U Srbiji su zatvoreni svi granični prelazi osim za transportna vozila.

Prema Srbiji zatvoreni su prelazi Ranče – Jabuka, na putu Pljevlja – Prijepolje, Vuče – Godova na putu Rožaje – Tutin i Vrbnica prema Bijelom Polju, kao i svi prelazi namijenjeni za pogranični saobraćaj.

Iz AMSCG su naveli da su prema Bosna i Hercegovina zatvoreni granični prelazi Šćepan Polje – Hum, na putu Plužine – Foča, Šula – Vitina, na putu Pljevlja – Foča, Sitnica-Zupci, na putu Herceg Novi-Trebinje i Metaljka na putu Pljevlja - Čajniče.

Prema Albaniji zatvoreni su prelazi Grnčar – Baškim, na putu Plav – Skadar i Sukobin – Murićani na putu Ulcinj – Skadar.

Kako se navodi, prema Hrvatskoj zatvoreni su prelazi Kobila – Vitina, na putu Herceg Novi – Vitina – Dubrovnik.

Prema Kosovu zatvoren je prelaz Kula na putu Rožaje-Peć.

Granični prelaz Vraćenovići na putu Nikšić-Bileća zatvoren je za saobraćaj zbog rekonstrukcije.

Na regionalnom putu Mojkovac-Đurđevića Tara, u mjestu Gojakovići, saobraća se jednom trakom naizmjenično.

Zbog minerskih i asfalterskih radova na putu Dinoša –Cijevna Zatrijebačka odobrava se totalna obustava saobraćaja za sve vrste vozila od osam do 16 sati.

Zbog radova na magistralnim putevima M-1 dionica Debeli brijeg-Kotor, M-1 dionica Kotor-Krtolska raskrsnica, M-1 dionica Krtolska raskrsnica-Petrovac i M-11 dionica Lepetani-Krtolska raskrsnica, promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni od sedam do 19 sati.

Zbog rekonstrukcije regionalnog puta Krstac-Ivanova korita, dionica Međuvršje –Ivanova korita, promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni. Saobraćaj se obustavlja od devet do 12 i od 14 do 17 sati.

Zbog rekonstrukcije magistralnog puta Barski most - Ribarevine, dionica obilaznice Bijelo Polje - Ribarevina, saobraćaj se preusmjerava sa dvosmjernog na jednosmjerni, sa povremenim prekidima do 15 minuta.

Zbog rekonstrukcije regionalnog putu Cerovice – Rogami, na dionici Rogami–Spuž, promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni.

Zbog rekonstrukciji magistralnog puta Debeli brijeg - Herceg Novi u mjestu Tatarbašča biće promijenjen režima saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni na mjestu radova.

Na magistralnom putu M-4 dionica Podgorica-Božaj zbog izgradnje kružne raskrsnice u Tuzima postavljena je privremena saobraćajna signalizacija.

Zbog radova na kružnoj raskrsnici kod stare zgrade opštine Tivat, kod Doma Vojske i kod skretanja za Gradiošnicu na magistralnom putu M-11 dionica Lepetani-Tivat odobreno je privremeno postavljanje saobraćajne signalizacije.

Do završetka rekonstrukcije puta Lubnice-Jelovica saobraćaj se obustavlja od sedam do 17 sati, u trajanju ne dužem od dva sata.

Na magistralnom putu Trubjela - Vilusi, zbog rekonstrukcije, saobraćaj je u prekidu za sve vrste vozila od deset do 16 sati.

Privremeno se na magistralnom putu m-4 dionica Podgorica-Tuzi saobraćaj obustavlja od osam dpo deset sati.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR