8 °

max 14 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

16° / 8°

Subota

27.04.

19° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

24° / 16°

Srijeda

01.05.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Sjutra besplatan ulaz u nacionalne parkove

Društvo

Comments 0

Sjutra besplatan ulaz u nacionalne parkove

Autor: Antena M

  • Viber

Povodom Evropskog dana parkova, 24. maja, u nedjelju, besplatan je ulaz u svih pet crnogorskih nacionalnih parkova.

„ Mnogi su iskoristili Dan nezavisnosti 21. maj, kao i 22. maj Međunarodni dan biodiverziteta da provedu u prirodi. Lijepo vrijeme i besplatan ulaz u svih pet nacionalnih parkova privukao je veliki broj građana. Sa ublažavanjem širenja pandemije, kako kod nas, tako i u regionu, mi u Nacionalnim parkovima Crne Gore očekujemo, pored domaćih posjetilaca, uskoro i posjetu regionalnih,″ kazao je direktor JPNPCG Elvir Klica.

 Kako je saopšteno, svake godine EUROPARC federacija sa sjedištem u Njemačkoj, međunarodna organizacija koja okuplja parkove prirode i nacionalne, a čiji su član i JPNPCG, organizuje brojne promotivne, ekološke i edukativne aktivnosti. Ove godine Evropski dan parkova obilježava se online i pod sloganima #ParkoviZaZdravlje i Zdravi Parkovi, Zdravi Ljudi.

"Edukatori NPCG putem online poruka podsjetiće javnost o vrijednostima parkova Crne Gore, i ukazati na značaj njihove zaštite i očuvanja za postojeće i buduće generacije.U fokusu interesovanja institucija i organizacija koje se bave zaštitom prirode, upravo je odnos prirode i zdravlja".

 Evropski dan parkova ,podsjećaju, proglasila je Federacija nacionalnih parkova Evrope (EUROPARC) s ciljem skretanja pažnje javnosti na značaj zelenih područja.

Ovaj datum je odabran kao sjećanje na proglašenje prvih evropskih nacionalnih parkova, odnosno devet nacionalnih parkova u Švedskoj, 24. maja 1909. 

Podsjećaju i sve posjetioce nacionalnih parkova Crne Gore  da su  u obavezi da se pridržavaju svih privremenih mjera i preporuka Ministarstva zdravlja.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR