25 °

max 32 ° / min 25 °

Petak

18.09.

32° / 25°

Subota

19.09.

30° / 21°

Nedjelja

20.09.

31° / 20°

Ponedjeljak

21.09.

31° / 20°

Utorak

22.09.

28° / 21°

Srijeda

23.09.

25° / 22°

Četvrtak

24.09.

27° / 22°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Savjet: Prvi podaci o građanima procesuiranim tokom proslave Dana nezavisnosti

Društvo

Comments 0

Autor: Antena M

  • Viber

Savjet: Prvi podaci o građanima procesuiranim tokom proslave Dana nezavisnosti

Uprava policije je počela da dostavlja prve podatke, iz centara bezbjednosti, o procesuiranim građanima zbog počinjenih prekršaja ili krivičnih djela tokom proslove državnog praznika, saopštio je Savjet za građansku kontrolu rada policije.

Kako su i dalje na snazi protivepidemijske mjere Vlade Crne Gore, Savjet za građansku kontrolu rada policije, po sopstvenoj inicijativi zatražio je od direktora Uprave policije Veselina Veljovića, da detaljno informiše, po centrima/odjeljenjima bezbjednosti, o procesuiranju građana zbog kršenja tih mjera ali i eventulano učinjenih drugih prekrašaja ili krivičnih djela tokom proslave državnog praznika.

"U medijima i na društvenim mrežama pojavio se određeni broj snimaka sa proslave Dana nezavisnosti u kojoj je učešće uzeo značajan broj građana.

Iz CB Nikšić je saopšteno da su povodom tuče u Njegoševoj ulici u službenim prostorijama saslušani ovi građani: S.D, Ć.D, M.D, M.F, D.R, N.R, J.Z, M.K, M.Š, Ma.Š, A.J, S.Z, V.V, N.K, P.K, N.R, M.Č. i I.P. O svemu upoznata dežurni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću gospođa Ana Doderović, koja je naložila da joj je formirani spisi predmeta dostave na uvid prvog radnog dana, nakon čega će dati pravnu kvalifikaciju događaja".

Službenici CB Berane su procesuirali jednog građanina. Nije pojašnjenja pozadina slučaja.

"Službenici CB Bijelo Polje su priveli jednog građanina jer je, prema navodima iz prijave, psovao i vrijeđao učesnika iz kolone vozila koja je slavila Dan nezavisnosti. Policija prikuplja obavještenja od ostalih učesnika nakon čega će se odlučiti o podnošenju prekršajne prijave".

Policijski službenici su procesuirali jednog građanina u Baru zbog ugrožavanja sigurnosti tamošnjeg pravoslavnog sveštenika Nikole Radovića, saopšteno je iz Savejta. 

Savjet je zatražio bliže podatke o događaju i prateću dokumentaciju.

Policijski službenici OB Kolašin procesuirali su M.B. zbog navodnog ometanja proslave. U svom javnom oglašavanju građanin M.B. je negirao navode policije i p(r)ozvao ministra unutrašnjih poslova i druga nadležna tijela da ispitaju slučaj. Savjet za građansku kontrolu rada policije je sinoć uzeo predmet u rad i od Uprave policije zatražio kopiju spisa predmeta.

"Prema dostupnim podacima iz policije do sada je procesuriano četvoro građana dok se za 18 građana iz Nikšića čeka se stav nadležnog tužioca.

U CB Podgorica, OB Cetinje, CB Pljevlja, OB Žabljak, CB Budva, OB Tivat i OB Kotor za sada nije bilo privođenja i procesuiranja", navedeno je u saopštenju Savjeta.

Savjet za građansku kontrolu rada policije, kako je navedeno, insistira na preciznim podacima o procesuiranima zbog kršenja mjera Nacionalnog koordinacionog tijela za suzbijanje zarazne bolesti jer je od suštinske važnosti dosljedna i neselektivna primjena zakona i jednako postupanje prema svima.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR