16 °

max 16 ° / min 8 °

Srijeda

24.04.

16° / 8°

Četvrtak

25.04.

15° / 8°

Petak

26.04.

15° / 7°

Subota

27.04.

19° / 11°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

25° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Kilibarda: Možda je Ravni laz dobra opomena za Crnu Goru

Društvo

Comments 0

Kilibarda: Možda je Ravni laz dobra opomena za Crnu Goru

Autor: Antena M

  • Viber

Komentarišući vandalski čin kada je polomljena mermerna ploča na spomeniku na Ravnom lazu u Piperima, na mjestu gdje je donijeta odluka o podizanju Trinaestojulskog narodnog ustanka, istoričar književnosti Novak Kilibarda kaže da je to ozbiljna opomena Crnoj Gori.

"Ovo sto se događa govori o neprijateljskoj atmosferi prema Crnoj Gori kao samostalnoj državi, ali nadam se da je Crna Gora u prilici da izdrži to i nadam se da će vlast preduzeti mjere da se takvi događajii više ne dešavaju. Ovo je jedna ozbiljna opomena Crnoj Gori, zato vlast i sudstvo na osnovu zakona treba da kazne te koji su to uradili najstrožim kaznama", kazao je Kilibarda za Antenu M. 

O značaju datuma kakav je 13. jul za crnogorsku istoriji suvišno je govoriti, a poruka je, ističe Kilibarda, jasna je - fašizam je jedna od najgorih pojava u istoriji čovječanstva!

Sa dozom cinizma, Kilibarda konstatuje: 

"Možda je sve ovo dobra stvar da se opomene Crna Gora šta joj se može događati i da preduzme mjere protiv takvih događanja". 

Kilibarda još jednom podsjeća na svoj stav da je Crna Gora na prvoj sjednici Skupštine nakon obnove nezavisnosti, trebalo poništi odluke tzv. Podgoričke skupštine.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR