15 °

max 15 ° / min 6 °

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 4°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

13° / 9°

Četvrtak

25.04.

16° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Po 500 eura kazne zbog nelegalnog odlaganja otpada

Izvor: Onogost

Društvo

Comments 3

Po 500 eura kazne zbog nelegalnog odlaganja otpada

Izvor: Mina

Autor: Antena M

  • Viber

Komunalna policija u Nikšiću nastavila je sa kažnjavanjem građana i pravnih lica koja odlažu otpad mimo predviđenog mjesta, a kazne po tom osnovu iznose od 500 do 1,5 hiljada eura.

Načelnik nikšićke Komunalne policije, Novica Milović, saopštio je da su izdali prekršajni nalog i sa 500 eura kaznili K.A. iz Nikšića, jer je na trotoaru na Trgu slobode istovario veću količinu pijeska, i postavio mašinu za izvođenje radova na jednom lokalu bez odobrenja Sekretarijata za urbanizam i uređenje prostora.

Prekršajni nalog, kako je naveo Milović, zaradio je i Š.R. koji je zatečen kako nelegalno istovara otpad u korito rijeke Gračanice, ali mu je iznos od 500 eura umanjen za trećinu, jer je platio kaznu i tako iskoristio zakonsku mogućnost smanjenja.

“Službenici Komunalne policije su sa novčanom kaznom od po 500 eura zbog nelegalnog odlaganja otpada u korito rijeke Gračanice minulog vikenda kaznili trojicu Nikšićana, a jedan slučaj je u procesu identifikacije”, podsjetio je Milović.

Komunalna policija konstantno će, kako je naveo, obilaziti ugrožene lokalitete na kojima se odomaćilo nelegalno odlaganje otpada, a pojačane aktivnosti posebno će biti u danima vikenda.

“Cilj nam je da se poštuju propisi, zaštiti životna sredina i eliminišu ružne slike koje nastaju zbog nepropisnog odlaganja otpada”, ukazao je Milović.

Divlje deponije ugrožavaju više lokaliteta na prostoru nikšićke opštine, a poseban problem imaju mještani naselja Gvozdenica koji žive u blizini rijeke Gračanice.

Komentari (3)

POŠALJI KOMENTAR

Graditelj

Dok gradjevinski inspektori primaju redovno plate,a nelegalni objekti niču kao pečurke poslije kiše,traži se da gradjani prijavljuju nelegalnu gradnju i zavađaju se sa komšijama.Normalno,postaju odmah špijuni.

Irishman

Onu aplikaciju sto su uveli za Pg hitno uvesti za svaku opstinu u CG!! Da samo znate sto se radi na Adi bojani,to je sramota,iz nekih restorana smece bacaju direktno u bojanu,za vikendice da ne pricamo,udarite ih po dzepu ne zalite ih,puni su para!!

Gost

Svaka čast samo tako nastavite.