8 °

max 14 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

16° / 8°

Subota

27.04.

19° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

24° / 16°

Srijeda

01.05.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Jarboli sa zastavama Univerziteta i države u kampusima

Društvo

Comments 2

Jarboli sa zastavama Univerziteta i države u kampusima

Izvor: Mina

Autor: Antena M

  • Viber

Univerzitet Crne Gore (UCG), u skladu sa njegovanjem identitetskih vrijednosti, postavio jarbole sa zastavama te visokoškolske institucije i države Crne Gore u univerzitetskim kampusima, u Podgorici, Nikšiću, Kotoru i Cetinju.

UCG njeguje duh zajedništva i pripadnosti istoj akademskoj porodici, za oko 20 hiljada studenata, više mod hiljadu akademskog i nekademskog osoblja, blizu 300 spoljnih saradnika, i posebno radi na razvijanju osjećaja pripadnosti plemenitoj misiji UCG.

"Ova visokoškolska institucija ima ključnu ulogu i odgovornost u stvaranju i širenju znanja kroz izvrsnost u obrazovanju, nauci i stvaralaštvu, u stvaranju društvenoodgovornih akademskih građana i promovisanju demokratskog i održivog razvoja crnogorskog društva i države", kaže se u saopštenju.

Navodi se da je ove godine na institucionalnom i na nivou svake univerzitetske jedinice, planirana organizacija po jednog okruglog stola sa temom CRNA GORA 2030.

Na pvim skupovima razgovaraće se o pravcima razvoja određenih naučnih oblasti, o značaju i ulozi visokog obrazovanja u razvoju društva i o načinima na koje se može najbolje doprinijeti boljitku društva i ekonomije Crne Gore, iz perspektive naučnih oblasti na određenoj univerzitetskoj jedinici.

Rezultati diskusija i zaključci će biti publikovani i predstavljeni Vladi Crne Gore, predstavnicima kompanija, međunarodnim partnerima, sa jasnim prijedlozima za realizaciju konkretnih aktivnosti.

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

odabrana_plemenita_carska_rasa

Vakat je da naukom i autoritetom stanete uz državu i evropske vrijednosti za koje se borimo.

Lovcenac

Rektor Nikolić je najači I dični nosioc zastave Crne Gore koji čuva zavjet pradjedovski.