19 °

max 23 ° / min 14 °

Srijeda

08.05.

23° / 14°

Četvrtak

09.05.

23° / 15°

Petak

10.05.

22° / 13°

Subota

11.05.

22° / 12°

Nedjelja

12.05.

21° / 12°

Ponedjeljak

13.05.

21° / 13°

Utorak

14.05.

21° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Banjac dobitnik nagrade Ljekarske komore

Društvo

Comments 0

Banjac dobitnik nagrade Ljekarske komore

Autor: Antena M

  • Viber

Student Medicinskog fakulteta Univerziteta Crne Gore Boban Banjac dobio je nagradu "Komora najboljem studentu medicine" od Ljekarske komore.

"Velika mi je čast što sam dobitnik ove nagrade, jer ona sa sobom nosi dodatnu dozu odgovornosti i motiv više za predani rad i dalje usavršavanje", kazao je Banjac.

Od aktivnosti kojima se bavio na Medicinskom fakultetu, a pomogle su u sticanju određenih znanja i veština i postizanju navedenog uspjeha, izdvojio je redovna predavanja, seminare i vježbe.

"Pored toga, trudio sam se da svoja znanja proširim na druge načine. U dogovoru sa asistentima, odlazio sam na njihova dežurstva i na taj način sticao prva klinička iskustva. Konsultavao sam se sa svojim prijateljima, koji su iz ove struke, odlazio na njihova odjeljenja i tako unapređivao svoja znanja i vještine", kazao je Boban i dodao da su savjeti i sugestije članova porodica koji se bave ovim zanimanjem bili neprocjenjivi za bolje razumijevanje patofizioloških dešavanja u toku različitih kliničkih entiteta.

Prvi sljedeći korak koji želi da ispuni jeste odbrana diplomskog rada, a nakon toga pripravnički staž i odabir specijalizacije.

"Smatram da je naredni period veoma značajan za moju buduću karijeru, jer ću odabirom odgovarajuće specijalizacije moći da na adekvatan način iskoristim svoje potencijale i postignem planirane ciljeve", kazao je Banjac.

Kaže da je svoje interesovanje usmjerio na internističke grane medicine.

"S obzirom na to da su i moji roditelji i stariji brat ljekari, medicina mi je oduvijek bila bliska, a moja ljubav prema istoj je presudila u odabiru. Nadam se da će mi predstojeći pripravnički staž i boravak na ražličitim odjeljenjima, pomoći pri definitivnom odabiru specijalizacije", rekao je on.

Budućim kolegama šalje poruku da dobro razmisle prije odabira fakulteta, jer je medicina izuzetno zahtjevna, teška i odgovorna profesija.

"S druge strane profesija je humana i daje privilegiju da lečimo ljude i spašavamo živote. Mojim sadašnjim kolegama savetujem da svoj poziv shvate vrlo odgovorno i da mu se maksimalno posvete. Znanje je moć na koju se možemo osloniti u najtežim trenucima naše buduće prakse", zaključuje on.

Student Medicinskog fakulteta Univerziteta Crne Gore, na smjeru Medicina, Boban Banjac (10.00) proglašen je i za najboljeg studenta svog fakulteta za studijsku godinu 2019/20. Njemu je, sa 17 najboljih studenata, tradicionalno, na prošlogodišnjoj Svečanoj sjednici Senata UCG, uručena nagrada za postignut uspjeh u toku studija.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR