16 °

max 16 ° / min 8 °

Srijeda

24.04.

16° / 8°

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

15° / 7°

Subota

27.04.

18° / 9°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

24° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Bošković u Ljetnjem vojnom kampu: Velika obuka patriotizma

Društvo

Tag Gallery
Comments 0

Bošković u Ljetnjem vojnom kampu: Velika obuka patriotizma

Autor: Antena M

  • Viber

Ministar odbrane Predrag Bošković sa načelnikom Generalštaba VCG general majorom Dragutinom Dakićem posjetio je Ljetnji vojni kamp za mlade na Štitarici, gdje se realizuju aktivnosti ishrane i preživljavanja u prirodi. 

“Ono što je važno aktivnost Ljetnjeg vojnog kampa nije samo njihova edukacija kada je vojni poziv u pitanju ili kada je u pitanju boravak u prirodi, već prije svega njihovo druženje, druženje mladih ljudi iz svih krajeva Crne Gore, ali i jedna velika obuka kada je patriotizam prema svojoj državi u pitanju s jedne strane, a s druge strane prijateljstva koja ovdje uspostave sigurno će im biti za čitav život”, kazao je Bošković.


Najavio je i planove kada je Ljetnji vojni kamp u pitanju.

“Plan nam je da Ljetnji vojni kamp ne samo povećamo kada je broj polaznika u pitanju, već i da ga što više internacionalizujemo. Već od iduće godine nadam se da ćemo ovdje imati i srednjoškolce iz SAD, Makedonije, Slovenije i nekih drugih zemalja”, rekao je Bošković.

Polaznik kampa Dalibor Španjević iz Nikšića rekao je da mu je čast što učestvuje u Ljetnjem vojnom kampu, kao i da planira da se prijavi za vojnu akademiju.

”Kamp je u potpunosti ispunio moja očekivanja. Pogotovo današnje preživljavanje pokazuje koliko smo svi, i ako neki nisu mislili da mogu, kao tim uspjeli da napravimo mnogo toga.“

Teodora Fatić iz Berana kazala je da se na Ljetnji vojni kamp prijavila jer voli svoju zemlju i jer u ovom periodu života ima priliku da obuče uniformu sa oznakama vojske i svoje zemlje.

„Na kampu mi ništa nije teško, zadovoljna sam svojim komandirima kao i cjelokupnom organizacijom. Posebno mi se sviđa društvo. Upravo na ovoj obuci iz ishrane i preživljavanja sam shvatila ono što su nam govorili naši stariji, koliko je bitno povezati se sa prirodom, biti dio nje, kao i dio života u kolektivu. Kad radimo timski ništa nam nije teško, shvatamo koliko se sve može riješiti ukoliko udružimo snage.“

Peti Ljetnji vojni kamp za mlade okupio je 65 srednjoškolaca i srednjoškolki koji imaju priliku da se oprobaju u vojničkom pozivu u jedinicama VCG u Kolašinu, Pljevljima i Tivtu. Tokom trajanja kampa srednjoškolci će se oprobati u topografiji i orijentiringu, sanitetskoj i alpinističkoj obuci, logorovanju, ishrani i preživljavanju u prirodi, kao i drugim aktivnostima.
Ljetnji vojni kamp održava se uz poštovanje propisanih mjera i preporuka Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti, kao i Instituta za javno zdravlje.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR