14 °

max 14 ° / min 8 °

Četvrtak

18.04.

14° / 8°

Petak

19.04.

15° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 4°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 7°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

14° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Kavarić: Na rožajskim ulicama nema mnogo ljudi, građani shvatili opasnost situacije

Društvo

Comments 0

Kavarić: Na rožajskim ulicama nema mnogo ljudi, građani shvatili opasnost situacije

Izvor: portal rtcg

Autor: Antena M

  • Viber

Član Kriznog medicinskog štaba Nebojša Kavarić boraviće narednih sedam dana u Rožajama kako bi pratio epidemiološku situaciju i pružio podršku zaposlenima u tamošnjem Domu zdravlja u realizaciji preporuka Instituta za javno zdravlje i privremenih mjera NKT-a.

On se danas susreo sa direktorom te zdravstvene ustanove dr Jahom Pepićem, a sa njim je bio i Omer Šahmanović, direktor plavskog Doma zdravlja.

Tokom susreta definisani su modeli budućeg djelovanja u pravcu sprječavanja daljeg širenja virusa.

„Došli smo da se informišemo, da razmijenimo informacije, napravimo najbolje modele optimizacije rada Doma zdravlja u Rožajama, donesemo zaključke. Jasno smo dogovorili smjernice u remodeliranju, tj. daljoj organizaciji rada u Rožajama u odnosu na postojeću epidemiološku situaciju“, kazao je Kavarić za TVCG, nakon zvaničnog dijela sastanka uz napomenu da je dio današnjeg dogovora usmjeren i na dalje jačanje sigurnosnih kapaciteta unutar samog doma zdravlja.

On je dodao i da Dom zdravlja u Rožajama ima sopstvene kapacitete i intenzivnu saradnju sa susjednim domovima zdravlja od kojih će, ukoliko bude bilo potrebno, dobiti tehničku podršku.

„Jako je važno da građani Rožaja vjeruju svom Domu zdravlja i zdravstvenom sistemu. Očekujemo od njih dvije stvari - da svi koji su dobili rješenje o samoizolaciji strogo poštuju samoizolaciju i da budu odgovorni prema rodbini, prijateljima i komšijama“, kazao je Kavarić.

Kavarić je građanima uputio apel i da racionalno koriste, kako je ocijenio, vrlo dobre resurse Doma zdravlja u Rožajama i da bez prijeke potrebe ne dolaze u tu zdravstvenu ustanovu kao i da koriste elektronske servise uz blagovremeno izvještavanje epidemiloga o zdravstvenom stanju kako bi se zaustavila infekcija.

Kavarić je iznio zapažanje da na rožajskim ulicama nema mnogo ljudi te da su građani shvatili opasnost situacije.

Direktor Doma zdravlja dr Jaho Pepić je demantovao navode koji su se pojavili na društvenim mrežama da rožajski Dom zdravlja ne posjeduje dovoljne količine zaštitne opreme i zamolio potencijalne donatore da prethodno kontaktiraju njihove službe kako bi se sredstva koja se prikupljaju usmjerila prema realnim potrebama.

On je izjavio i da kao direktor te ustanove nije tražio pomoć te, da NKT za sada izlazi u susret svim njihovim potrebama.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR