14 °

max 14 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

15° / 7°

Subota

27.04.

19° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 14°

Srijeda

01.05.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Pripadnik Vojske CG demantovao da je potpisnik pisma podrške SPC

Društvo

Comments 2

Pripadnik Vojske CG demantovao da je potpisnik pisma podrške SPC

Autor: Antena M

  • Viber

Kapetan u Vojsci Crne Gore Jovica Mijušković demantovao je da je potpisnik pisma koje je objavljeno u Srpskim novinama, a koje se odnosi na njegovu navodnu podršku Srpskoj pravoslavnoj crkvi.

Demanti koji je potpisao Mijušković, a koji je medijima proslijedilo Ministarstvo odbrane, prenosimo integralno:

"Ja, Jovica Mijušković, porijeklom iz sela Povija u opštini Nikšić, po činu kapetan u Vojsci Crne Gore, javno demantujem da sam potpisnik pisma koje je objavljeno u Srpskim novinama, a koje se odnosi na moju navodnu podršku Sprskoj pravoslavnoj crkvi. Na koji način je formiran spisak, kao i kako se moje ime našlo u njemu, nije mi poznato, već sam za njegovu sadržinu saznao putem medija. Ono što sa sigurnošću znam i ovim putem ističem je da ne podržavam SPC, niti bilo koju vjersku organizaciju na takav način. Duboko vjerujem da je vjersko opredjeljenje svakog pojedinca njegova intimna stvar.

Sa ponosom ističem da sam pripadnik Vojske Crne Gore, države koju volim i kojoj služim gotovo 15 godina. Takođe, pored svoje redovne dužnosti koju obavljam kao oficir Vojske Crne Gore, obavljam i dužnost vojnog disciplinskog tužioca, te stoga nikada ne bih podržao bilo kakav vid aktivnosti koji nije primjeren profesionalnim vojnim licima. Cijenim da bi ovakav spisak trebalo da sadrži precizne podatke, dakle pored imena i prezimena, datum rođenja ili ime roditelja. U suprotnom, ostavlja se veliki prostor za zloupotrebu ličnih podataka, a javnost ostaje uskraćena za potvrdu potpisnika. Iz mjesta odakle su moji korijeni, koliko je meni poznato, ne postoji druga osoba sa istim imenom i prezimenom, te u konkretnom slučaju opravdano pretpostavljam da su moji lični podaci zloupotrijebljeni na način koji, bez obzira na cilj koji se očigledno želio postići, ne može opravdati sredstvo", naveo je Mijušković.

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

Lustica

Ovo je potonji trzaj SPC zmije koja sije zlo u Crnoj Gori. Ljudi su konacno shvatili da im je jesino oružje laž koja konačno izlazi na viđelo!

Miloš

Šta je to sa ovim SPC spiskovima? Svaki dan se oglašavaju doktori, moreplovci, vojnici,...da demantuju da su dali podršku SPC-u. A znaju kritikovati biračke spiskove. Popovi, džaba vam botovi - spiskovi! Ima da vas nema posle izbora. Zato ste se tako uzbudili, a da nije razlog pedofilski!