9 °

max 15 ° / min 7 °

Petak

19.04.

15° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 7°

Utorak

23.04.

12° / 11°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Četvrtak

25.04.

15° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Spašena dva ribolovca: Bili zarobljeni u uvali Maljevik

Društvo

Tag Video
Comments 0

Spašena dva ribolovca: Bili zarobljeni u uvali Maljevik

Izvor: Barinfo

Autor: Antena M

  • Viber

Spasilački tim Uprave pomorske sigurnosti i upravljanja lukama (UPSUL) danas je u tegalj do Sutomora dovukao malu pasaru sa dva ribolovca koji su, zbog jakih udara bure, ostali zarobljeni u uvali Maljevik.

"Danas u 11 sati Pomorsko operativni centar je primio poziv, da se dva pecaroša, koja su otišla u rano jutro na more, ne javljaju na mobilne telefone, te da je, zbog veoma jakog sjevernog vjetra, porodica zabrinuta za njih", kazali su iz UPSUL.

Spasilački čamac SAR-1, sa posadom Stevanom Asovićem i Nikolom Boškovićem je po pozivu porodice odmah ispolovio i uputio se u pretragu terena od rta Ratac do Čanja, a operateri Erkam Vuković i Filip Perunović su putem radarskog sistema utvrdili da se ni jedno plovilo ne nalazi u potezu Bar – Budva.

"Na skrivenoj plažici (Kurtovića porat), u uvali Maljevik, pecaroši su bili zarobljeni, jer su udari jakog vjetra dostizali brzinu do 35 čvorova. Mala pasara dužine pet metara, je prišla čamcu SAR-1 i uz malo poteškoća dotegljena je do plaže u Sutomoru, te su dvije odrasle osobe spašene zajedno sa svom imovinom", javljaju iz UPSUL.

Uprava pomorske sigurnosti i upravljanja lukama je ponovo upozorila sve učesnike u pomorskom saobraćaju, da “vode računa da u ovakvim ili sličnim situacijama ne isplovljavaju na more, jer dovode u pitanje svoj život, kao i spasioce koji su dužni da se često otisnu u nepoznato”.

Oni su podsjetili na svoj dežurni telefonski broj – 129, koji je u funkciji 24 sata, gdje se mogu prijaviti svi problemi i nepravilnosti na moru.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR