12 °

max 14 ° / min 8 °

Četvrtak

18.04.

14° / 8°

Petak

19.04.

15° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 4°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

19° / 7°

Srijeda

24.04.

20° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
MNA: Projekat IJZ jedan od 22 odobrena projekta u okviru vanrednog CEI COVID-19 poziva

Društvo

Tag Gallery
Comments 0

MNA: Projekat IJZ jedan od 22 odobrena projekta u okviru vanrednog CEI COVID-19 poziva

Autor: Antena M

  • Viber

Centralno Evropska Inicijativa završila je proces evaluacije projekata dostavljenih u okviru vanrednog Poziva za projekte COVID-19, saopšteno je iz Ministarstva nauke. 

Kako je navedeno, od 7.000 dostavljenih prijava pristiglih iz svih zemalja članica Inicijative, 22 projektne ideje su odabrane za finansiranje.

"Među njima je i naučnoistraživačka ustanova iz Crne Gore - Institut za javno zdravlje, sa projektom “Nacionalna Platforma za Telemedicinu”.  Rukovodilac projekta je, u ime Instituta, dr Senad Begić.

Cilj ovog CEI Poziva odnosio se na brzo rješavanje specifičnih potreba zajednica u okviru CEI zemalja članica i to u oblastima medicine, obrazovanja i podrške mikro, malim i srednjim preduzećima", piše u saopštenju.

Kako je navedeno, odabrani projekti daće doprinos u oblastima telemedicine kao i unapređenja zdravstvenog sistema, jačanju operativnosti učenja na daljinu i digitalizaciji mikro i malih preduzeća u regionu.

"Podsjećamo, CEI, za razliku od većine drugih regionalnih inicijativa, raspolaže sopstvenim fondovima za finansiranje, odnosno ko-finansiranje projekata saradnje. Pored redovnih godišnjih kontribucija zemalja članica, aktivnosti CEI se finansiraju i iz posebnog Fonda CEI pri Evropskoj banci za obnovu i razvoj (EBRD).

Jedan od glavnih prioriteta CEI je saradnja sa Evropskom unijom, sa ciljem jačanja procesa evropskih integracija cijelog regiona, a njihove aktivnosti su uglavnom usmjerene na realizaciju konkretnih projekata saradnje u regionu", piše u saopštenju.

 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR