14 °

max 14 ° / min 6 °

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 6°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

13° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

15° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Eraković: Gradićemo klinike, Urgentni centar, rehabilitacione centre, zdravlje građana nam je najpreče i nema cijenu

Društvo

Comments 0

Eraković: Gradićemo klinike, Urgentni centar, rehabilitacione centre, zdravlje građana nam je najpreče i nema cijenu

Izvor: CdM

Autor: Antena M

  • Viber

Klinički centar Crne Gore ima jasnu viziju razvoja zdravstvenog sistema. Gradiće se klinike, Urgentni centar, realizovaće se projekti koji će unaprijediti zdravstvenu zaštitu djece, porodilja, a strateški se planiraju projekti vezani za zdravstveni turizam. Sve ove projekte u razgovoru za CdM najavio je direktor Kliničkog centra Jevto Eraković.

"Planirana je izgradnja Infektivne klinike, Klinike za mentalno zdravlje, Klinke za hematologiju i Urgentnog centra", poručuje Eraković.

Ponosno ističe da se na sva četiri projekta intenzivno radi u Kliničkom centru. Formirani su timovi, uključena je Uprava za javne radove od kojih imaju veliku pomoć, timovi Ministarstva zdravlja, Fond za zdravstveno osiguranje su prisutni u timu.

"Sve ove državne institucije su usmjerene ka jednom zadatku i cilju, da što prije krenemo sa realizacijom ovih projekata. Prvo će početi realizacija dva projekta, a to je izgradnja Klinike za infektivne bolesti i Klinike za dermatovenerologiju, te Klinike za mentalno zdravlje. Raspisivanje tendera možemo očekivati u ovoj godinu", jasan je direktor Kliničkog centra.

Eraković očekuje da će se početkom sljedeće godine steći uslovi za raspisivanje tendera za Kliniku za hematologiju i naravno za izgradnju Urgentnog centra koji će, kako kaže, poslije više od 40 godina predstavljati projekat koji će nemjerljivo osnažiti zdravstveni sistem, a samim tim i Klinički centar.

On smatra na Crna Gora razmišlja o budućnosti. Ima dobar razlog zašto ti govori.

"I pored ogromnih ulaganja koje smo imali u posljednje dvije godine u Institutu za bolesti djece, želimo dalje da taj segment unaprijedimo, posebno pedijatriju A i B, kako bi smještajni uslovi bili na nivou kakav zaslužuju naši najmlađi pacijenti. To apsolutno mora biti prioritet", jasan je Eraković.

Eraković dodaje da u nekom budućem razvoju zdravstvenog sistema treba razmišljati i o razvoju zdravstvenog turizma, što treba da bude jedan od prioritea. Pa tako u nekim strateškim ciljevima razmatraju opciju da je jako važno pozicionirati jedan veći objekat na primorju, da li je to Bolnica Meljine ili neki novi objekat, to će vrijeme pokazati.

Interesantan je i sjever.

"Tu se pozicionirao jedan objekat na Žabljaku, a to je stacionar tamo, koji ima sjajnu poziciju i koji bi mogao imati važnu ulogu kao rehabilitacioni centar za određene grupe stanovnika", kazao je sagovornik CdM-a.

Još jedan projekat ističe je jako bitan.

“Zajedno sa Elektroprivredom realizovaćemo jedan značajan projekat, a to je rekonstrukcija našeg akušerstva u okviru Klinike za ginekologiju i akušesrtvo, gdje će sve porodilje koje budu u Kliničkom centru, pored uslova u porodilištu koji su na evropskom nivou, dobiti i uslove u akušerstvu nakon porođaja, sjajne uslove za majke i bebe, koji će služiti na ponos svima”, zaključio je Eraković.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR