15 °

max 15 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

15° / 8°

Petak

26.04.

15° / 7°

Subota

27.04.

19° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 14°

Srijeda

01.05.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Popunjena mjesta na Arhitektonskom fakultetu, 11 Luča nije položilo prijemni

Izvor: ucg.ac.me

Društvo

Comments 1

Popunjena mjesta na Arhitektonskom fakultetu, 11 Luča nije položilo prijemni

Izvor: ucg.ac.me

Autor: Antena M

  • Viber

Veliko interesovanje za studije Arhitekture, te uspješno realizovan prijemni ispit, obezbijedili su da se popuni Konkursom raspoloživi broj mjesta na Arhitektonskom fakultetu Univerziteta Crne Gore, već u prvom upisnom roku.  

Prodekan za nastavu prof. dr Svetlana Perović navodi da visok procenat uspješnosti kandidata na prijemnom ispitu, 71%, ukazuje na to da pored prethodne pripreme, kandidati koji se opredjeljuju za Arhitektonski fakultet, dolaze spremni i najčešće ne razmišljaju o alternativi.

„Nerijetko slušamo od onih koji se ne upišu, da će iznova, sljedeće godine, aplicirati i to je važan pokazatelj da na Arhitektonskom fakultetu studiraju dominantno oni kojima je to jedini izbor. Ono što nas svake godine neprijatno iznenadi je činjenica da više kandidata koji su nosioci diplome Luča ne položi prijemni ispit. Ove godine 11 kandidata nije uspjelo u tome“, kazala je Perović.

Međutim, dodaje ona, ostaje žaljenje zbog onih aplikanata koji su položili kvalifikacioni ispit, a našli su se “ispod crte”.

„Iako je licencom omogućen upis i do 80 kandidata, ograničeni prostorni i kadrovski kapaciteti nam ne dozvoljavaju da upišemo više od Konkursom definisanog broja. Podsjećam da je u studijskoj 2020/21. propisano 60 kandidata za upis na Arhitektonski fakultet“, zaključuje Perović.
 

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

mario

ne razumijem zasto se ne ukine ta "izlizana i provaljena" titula Luča? maltretiraju normalne i obicne ucenike, u startu ih šikaniraju iako su odlični, da ne mogu konkurisati zbog tatinih sinova sa dzipovima u skolu dolaze? bjeda i sramota ove kvazi drzave, sa predodređenima ... da nece vise ni cvijece za 8.mart uciteljice, to unaprijed kazu, tako da im se kupuje zlato, parfemi... svi go#njavom metlom pocerat na biro rada