Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Unutrašnja kontrola: Disciplinski postupci protiv 44 policijska službenika

Društvo

Comments 0

Unutrašnja kontrola: Disciplinski postupci protiv 44 policijska službenika

Autor: Antena M

  • Viber

Odjeljenje za unutrašnju kontrolu policije je od 1. januara 2017. do 30. juna ove godine kontrolisalo policiju i primjene policijskih ovlašćenja u 247 slučajeva. U 65 slučajeva je utvrđeno postojanje sumnje u propuste, nezakonitosti ili nepravilnosti u radu policijskih službenika, navodi se u izvještaju.
 
Nadležnim tužilaštvima su dostavljeni izvještaji o kontrolama zbog sumnje da je 36 policijskih službenika počinilo krivična djela za koja se goni po službenoj dužnosti, od čega protiv 6 policijskih službenika zbog krivičnih djela zlostavljanje, u sticaju sa krivičnim djelima laka tjelesna povreda.
 
Upravi policije je predloženo pokretanje disciplinskih postupaka protiv 44 policijska službenika, od čega protiv 4 službenika zbog teže povrede službene dužnosti izvršene prekomjernom ili nezakonitom upotrebom sile.
 
"Dakle, Odjeljenje za unutrašnju kontrolu policije je ostvarilo značajan napredak u odnosu na rezultate rada iz prethodnog perioda, naročito u oblasti otkrivanja i suzbijanja krivičnih djela policijskih službenika izvršenih na radu ili u vezi sa radom, a posebno koruptivnih krivičnih djela i krivičnih djela zlostavljanja.
 
Ministarstvo unutrašnjih poslova iskazuje čvrstu opredijeljenost da je zakonitost postupanja policijskih službenika u primjeni policijskih ovlašćenja temeljni princip rada policije. Bilo kakvi pojedinačni nezakoniti ili neprofesionalni postupci policijskih službenika prilikom primjene ovlašćenja biće sankcionisani", navodi se u saopštenju.

Iz Unutrašnje kontrole podsjećaju na endavnu izjavu ministra Mevludina Nuhodžića:
 
"Nikakvo skrivanje iza policijske uniforme nikoga ne može osloboditi eventualne odgovornosti i odgovarajuće sankcije. Zalažem se za beskompromisno poštovanje zakona, bez obzira ko su počinioci eventualnog prekoračenja ovlašćenja. Nema i neće biti nedodirljivih".

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR