10 °

max 15 ° / min 8 °

Srijeda

24.04.

15° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

18° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 11°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

25° / 16°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
LP: Šokantno je što u fašističkim činovima učestvuju i funkcioneri lokalne vlasti

Društvo

Comments 0

LP: Šokantno je što u fašističkim činovima učestvuju i funkcioneri lokalne vlasti

Autor: Antena M

  • Viber

Liberalna partija najoštrije osuđuje fašističke izlive mržnje u Beranama, četničkom ikonografijom i porukama kojima se prijeti muslimanima u ovom gradu uz gnusne psovke.

"Ono što je posebno šokantno jeste da u takvim činovima stalno učestvuju i pojedini funkcioneri loklane vlasti u Beranama, koja pokušava da opere ruke od onoga što su sami stvorili i što stvaraju godinama i nastavljaju da to rade. Zarad sitnih političkih poena propagirajući velikosrpski nacionalizam, militantnu mržnju i negirajući sve druge nacije i vjere, oni su direktno odgovorni za stvaranje ovakve atmosfere u Beranama.

Gotovo je komično pranje ruku opozicije od ovih gnusnih poruka mržnje kada su koliko je juče, njihovi najviši funkcioneri i duhovnici na isti način, otvoreno i u javnosi ali i Skupštini, prijetili muslimanima, nacionalnim manjinama ali i Crnogorcima otkopavanjem oružija, bratoubilačkim ratom i etničkim čišćenjima, prizivajući ratne zločine i krvoloke iz ratova '90-ih. Dodatno, nedavni slučaj zastrašivanja, napada na imovinu i život Hrvata u Beranama koji je imao i svoj sudski epilog, dovoljno govori o besmislenosti teza da ovakve pojave bilo ko podmeće, već je potrebno da pogledamo istini u oči i sučimo se sa ovakvim društvenim anomalijama, njihovim stvarnim uzrocima, i hitno ih eliminišemo", navode u toj partiji.

Podsjećaju da su najavili da će predložiti Zakon o zabrani djelovanja fašističkih pokreta.

"Kojim bi se konačno stavila tačka na decenije mržnje i trovanja koje je jedina svrha i cilj ovakvih organizacija i pokreta, poput četničkog, koji ovih dana prave skupove po Beranama slaveći krvave pirove i gazeći po leševima nekoliko hiljada mrtvih sugrađana. Zato apelujemo na nadležne organe da hitno privedu pravdi vinovnike ovih djela i autore gnusnih poruka mržnje i fašizma, ali da isti budu kažnjeni najoštrijim mjerama zbog narušavanja ne samo Zakona već i ustavnog poretka građanske države i ljudskih prava. Ne može biti kompromisa sa zločinačkim ideologijama niti civilizovan svijet poznaje takve kompromise", poručuju iz LP.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR