18 °

max 19 ° / min 13 °

Utorak

16.04.

19° / 13°

Srijeda

17.04.

15° / 9°

Četvrtak

18.04.

13° / 7°

Petak

19.04.

13° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 7°

Ponedjeljak

22.04.

13° / 5°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Sreten Vujović ne smije biti žrtva ćutanja Crne Gore!

Društvo

Comments 5

Sreten Vujović ne smije biti žrtva ćutanja Crne Gore!

Autor: Mirjana Dragaš

  • Viber

Povodom smišljenog i orkestriranog napada kleronacionalističkih krugova iz Crne Gore na višedecenijskog prosvjetnog radnika, velikog pjesnika, akademika i crnogorskog nacionalnog radnika Sretena Vujovića, Unija CG USA Global pozvala je zvaničnu Crnu Goru i sva strukovna i nacionalna udruženja i asocijacije da jasnim i nedvosmislenim djelima ustanu odbranu ovog čestitog čovjeka, naveli su u saopštenju iz tog udruženja.

Kako se navodi u saopštenju ovog udruženja, velika je sramota zvanične Crne Gore, da ovakvim glasnim ćutanjem dozoljava
nacionalističkim veljesrpskim krugovima u Crnoj Gori da "na najgrublji mogudi način, čistim neistinama i nevještim ali otrovnim konstrukcijama ruše ugled ovoga čovjeka."

"Dozvoliti lažnim moralnistima i nacionalnim konvertitima da ruše bilo čiji ugled a kamoli čovjeka koji je čitav svoj život dao gradjanskoj zdravoj Crnoj Gori je nenadoknadiva sramota čitave Crne Gore. Ako danas unište na naše oči Sretena Vujovića, sjutra će uništiti tako i Crnu Goru. Sreten je jedan od stubova i simbola borbe za gradjansku i nezavisnu Crnu Goru; čovjek koji je zadužio svojim djelima i crnogorsku književnost ali i crnogorsku prosvjetu! Dopustiti da se bilo ko poigrava sa crnogorskim toposima, znači da je država definitivno izgubila kriterijume poštovanja zasluga onih koji su je gradili i koji su u nju i sebe ugradili'', naveli su u saopštenju.

Kako dodaju, Unija de sa svoje strane učiniti sve da animira crnogorsku dijasporu da zajednički "ne dozvolimo ovaj progon" i da se konačno zaustavi velikosršsko divljanje "koje je očigledno razuzdano i spremno na svako zlo", navedeno je u saopštenju koje potpisuje predsjednik Unije CG USA Global Mirsad Jahović.

Komentari (5)

POŠALJI KOMENTAR

Dejan V.

Ovim putem molim gospodina Mirsada Jahovica prdsjednika udruzenja CG USA Global da nam odnosno javnosti Crne Gore predstavi tog jako "uticajnog"roditelja skole u Barutani koji negira nastavu ptof Vujovica i namece svoju verziju istine o crnogorskom bicu i trajanju..Bicemo vam zahvalni.h

Dejan V.

I ne samo Sreten Vujovic vec svi gradjani Crne Gore kojima je Crna Gora cijela u srcu i kojima je ona jedina i najveca domivina na planeti Crna Gora prvo zbog sebe a onda i zbog ovskvih kakav je Vujovic .mora ksko zna da stane u zastitu i da nikad vise u buducnosti ne dozvoli grdne greske proslosti.

Dejan V.

@Goran Navodno a nemam razlog da ne vjerujem.u istinu koju iznosi prof Vujovic taj "uticajni "prestavnik"ristove crkve ima veci uticaj na skolu sa cijelom barutanom od drzave Crne GoreOnda se zdravom covjeku i svakom ponosnom crnogorcu kakav je Sreten smucio i zivot i skola da nekazem i CG spravom.