15 °

max 15 ° / min 6 °

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 6°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

13° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

15° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Studenti Elektrotehničkog fakulteta kao predavači i koorganizatori prve Inženjerske škole u Pljevljima

Društvo

Comments 0

Studenti Elektrotehničkog fakulteta kao predavači i koorganizatori prve Inženjerske škole u Pljevljima

Autor: Antena M

  • Viber

NVO “Korak sa naukom” u saradnji sa Američkim uglom organizuje prvu Inženjersku školu nauke u Pljevljima, saopšteno je iz UCG.

Inženjerska škola nauke počeće u ponedeljak - 17.avgusta i trajaće do petka, 21.avgusta.

"Kroz prijavu za učešće odabrano je najboljih 25 polaznika, sačinjenih od osnovaca završnog razreda, srednjoškolaca i brocoša Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta Crne Gore sa područja teritorije opštine Pljevlja. Kroz petodnevni program škole, polaznici će imati priliku da upoznaju istaknute studente Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta Crne Gore koji će kroz svoja predavanja i radionice prenijeti znanje i iskustvo mladim ljubiteljima nauke", piše u saopštenju.

Kako je navedeno, tematska predavanja biće praćena i praktičnim radom polaznika sa predavačima i koordinatorima.

"Cilj Inženjerske škole nauke je da mladima, pored znanja koje dobijaju u školama i na fakultetu, sa stanovišta studenata približi pojam inženjerskih nauka, upozna ih sa savremenim eksperimentalnim metodama koje se koriste na univerzitetima širom Evrope i upozna ih sa činjenicom koliko smo naukom okruženi i koliko je nauka bitna.

Elektrotehnicki fakultet UCG je pružio podršku organizatorima Inženjerske škole. Uprava Fakulteta podržava sve vannastavne aktivnosti studenata koje imaju za cilj promociju nauke i prenošenje stečenog znanja. Takođe, ovo smatramo pravim načinom da pomognemo razvoj Sjevera Crne Gore i proširilmo našu naučnu bazu. Sigurni smo da ce to rezultirati novim talentima koji ce se obrazovati na Elektrotehničkom fakultetu UCG i svoje znanje primijeniti upravo u sredini iz koje dolaze", piše u saopštenju.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR