9 °

max 15 ° / min 7 °

Petak

19.04.

15° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 7°

Utorak

23.04.

12° / 11°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Četvrtak

25.04.

15° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Menadžment i uredništvo RTCG podnijeli krivičnu prijavu protiv Milana Radovića, traže pritvor

Društvo

Comments 0

Menadžment i uredništvo RTCG podnijeli krivičnu prijavu protiv Milana Radovića, traže pritvor

Autor: Mirjana Dragaš

  • Viber

Povodom napada na ekipu Javnog servisa reagovalo je uredništvo i Menadžment RTCG.

Menadžment i uredništvo najoštrije su osudili napad na vozilo ekipe Televizije Crne Gore u kome je, srećom, oštećen samo službeni automobil, iako su učesnici proslave izbornih rezultata opozicije, uz prijetnje i psovke, te udarce motkama i nogama po vozilu, pokušali da se obračunaju i s našim vozačem, navodi se u saopštenju.

"Zahvalni smo svima koji su, u međuvremenu, osudili napad, koji nije bio jedini proteklih dana u većem ili manjem obimu, širom Crne Gore, u vidu prijetnji, psovki i gađanja raznim predmetima članova naših ekipa", navodi se u saopštenju Menadžmenta i uredništva.

No, bez obzira na to, menadžment, uredništvo i uposleni su odlučni da, koliko je to u njihovoj moći, ispune obavezu koju kao Javni servis imaju prema građanima, dodali su.

"Posebno zahvaljujemo Savjetu Radio-televizije Crne Gore, koji je reagovao na primjeren način i pokazao da za napad na novinare niko ne može imati valjano opravdanje, niti izgovor.

Tim prije čudi lični stav člana Savjeta RTCG Milana Radovića, na twiteru, koji je formalno osudio napad, a istovremeno ugrozio sigurnost menadžmenta i uredništva, ali i uposlenih. Naime, on je implicitno targetirao rukovodstvo, čineći ga odgovornim za napad, zbog toga što je, kako je naveo, Javni servis daleko od slobodnog, nezavisnog i profesionalnog", naveli su u saopštenju.

Zbog toga su, menadžment i uredništvo, protiv Milana Radovića, podnijeli krivičnu prijavu za ugrožavanje sigurnosti i govor mržnje i zatražili da mu se odredi pritvor, zbog mogućnosti ponavljanja krivičnog djela. Ovo posebno stoga što su se nakon izjave Milana Radovića, na razne načine, pojačale provokacije i prijetnje prema menadžmentu i uredništvu.

Odgovornost Milana Radovića tim je veća što je član Savjeta RTCG, koji kontroliše rad menadžmenta i uredništva, pa njegova riječ u javnosti ima posebnu težinu, zaključuju iz menadžmenta i uredništva.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR