16 °

max 16 ° / min 6 °

Subota

20.04.

16° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 7°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 8°

Utorak

23.04.

13° / 10°

Srijeda

24.04.

12° / 9°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

16° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Senat UCG predlaže 100 mjesta za upis na doktorske studije za studijsku 2020/2021

Društvo

Comments 0

Senat UCG predlaže 100 mjesta za upis na doktorske studije za studijsku 2020/2021

Autor: Antena M

  • Viber

Na danas održanoj sjednici, Senat Univerziteta Crne Gore je, nakon razmatranja dostavljene dokumentacije organizacionih jedinica, uz saglasnost Odbora za doktorske studije, utvrdio broj studenata za upis na doktorske studije Univerziteta Crne Gore za studijsku 2020/21. koji predviđa ukupno 100 mjesta.

Prijedlog broja studenata za upis na doktorske studije u 2020/21. godini na 13 organizacionih jedinica je sljedeći: Biotehnički fakultet 5, Građevinski 5, Mašinski 5, Metalurško-tehnološki 2, Pomorski fakultet Kotor 10, Fakultet za turizam i hotelijerstvo 5, Pravni 6, Filozofski 2, Fakultet za sport i fizičko vaspitanje 10, Medicinski 12, Prirodno-matematički 15, Elektrotehnički 15, Filološki 8.

Prijedlog Senata Univerziteta Crne Gore, kako je saopšteno, biće dostavljen na dalje razmatranje Upravnom odboru Univerziteta Crne Gore koji će donijeti odluku o prijedlogu broja studenata za upis na doktorske studije i visini školarine, a o čemu će konačnu odluku donijeti Vlada Crne Gore, u postupku davanja saglasnosti na raspisivanje Konkursa.

Na Senatu je takođe usvojen i prijedlog Vijeća Fakulteta političkih nauka i Studentskog parlamenta UCG da se na Studijskom programu Socijalna politika i socijalni rad rang lista proširi za pet kandidata.

Upis dodatnog broja studenata predlaže se u broju koji je u skladu sa licencom Ministarstva prosvjete, vodeći računa da se povećanjem ne ugroze kriterijumi kvaliteta organizacije nastave,objasnili su.

"Senat je imenovao recenzentsku komisiju za oblast Fizika na Prirodno-matematičkom fakultetu, oblast Ekonomska analiza i politika na Ekonomskom fakultetu, kao i Komisiju za praćenje inauguracionog predavanja za oblast Izvođačke umjetnosti (Klavir) na Muzičkoj akademiji. Senat je, između ostalog, razmatrao i referate za izbor u akademska i naučna zvanja iz Biltena UCG br. 498, Biltena UCG br. 501 i Biltena UCG br. 502 za 13 oblasti na pet organizacionih jedinica i to za oblasti hirurške grupe kliničkih medicinskih predmeta i grupa predmeta Uvoda u medicine, oblast Hirurška grupa kliničkih medicinskih predmeta, oblast Anatomija, oblast Funkcionalna grupa bazičnih medicinskih predmeta, za oblast Bolesti zuba i Preventivna dječija stomatologija na Medicinskom fakultetu, oblast Arhitektonsko projektovanje na Arhitektonskom fakultetu, za oblast Voćarstvo i Zaštita bilja na Biotehničkom fakultetu, oblast Društvo i privreda srednjovjekovnih gradova na tlu Crne Gore i Istorija Crne Gore u novom vijek u Istorijskom institutu, kao i za oblast Montenegritika-Crnogorski jezik, Italijanistika-Italijanski jezik i oblast Romanistika na Filološkom fakultetu", navedeno je u saopštenju.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR