16 °

max 16 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

16° / 8°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 14°

Srijeda

01.05.

20° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Nova predsjednica Jevrejske zajednice Nina Ofner Bokan

Izvor: Ivan Kovačević

Društvo

Comments 0

Nova predsjednica Jevrejske zajednice Nina Ofner Bokan

Autor: Antena M

  • Viber

Na vanrednoj skupštini Zajednice koja je održana u nedjelju većinom glasova članova Skupštine odlučeno da ovu funkciju preuzme Nina Ofner Bokan. Bivši predsjednik Zajednice Đorđe Raičević je podnio ostavku zbog zdravstvenih problema.

Svoje aktivnosti i interesovanja u budućnosti, Ofner Bokan će, kako je saopšteno, usmjeriti na jačanje Jevrejske zajednice u Crnoj Gori, na očuvanje jevrejskog kulturnog i nacionalnog identiteta, na sprečavanje asimilacije.

„Zahvaljujem se na ukazanom povjerenju i vjerujem da ću opravdati isto. U skladu sa tradicijom koju su utemeljili prethodni predsjednici, nastavićemo sa realizacijom značajnih projekata kroz koje će se Crna Gora prezentovati u najboljem mogućem svijetlu. Kao i do sada, radićemo na baštinjenju multikulturalizma i društvenog sklada.

Uz povjerenje i podršku relevantnih svjetskih jevrejskih organizacija prevazićemo izazove koji su pred nama“, poručila je Ofner Bokan.

U znak duboke privrženosti svojim jevrejskim korijenima, Nina Ofner Bokan nosi prezime svoje bake Edite, koja je pukom srećom uspjela da preživi holokaust, navodi se u saopštenju Jevrejske zajednice.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR