9 °

max 14 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 15°

Utorak

30.04.

24° / 15°

Srijeda

01.05.

23° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Direktorat: Požari na teritoriji Crne Gore pod kontrolom

Izvor: Ilustracija

Društvo

Comments 0

Direktorat: Požari na teritoriji Crne Gore pod kontrolom

Autor: Antena M

  • Viber

Kontinuirano preduzimajući aktivnosti koje proističu iz nadležnosti Ministarstva unutrašnjih poslova-Direktorata za vanredne situacije, u prethodnom periodu koji je označen kao period sa povećanim požarnim rizikom, uzrokovanim nepovoljnom meteorološkom situacijom, preduzete su sve potrebne aktivnosti na gašenju požara na otvorenom prostoru, sopšteno je iz Direktorata.  

"Svakodnevno su angažovani kapaciteti jedinica lokalnih samouprava – vatrogasno-spasilačkih jedinica u Centralnom i Primorskom regionu Crne Gore. Takođe, angažovani su resursi Avio-helikopterske jedinice koji su gasili požare na otvorenom prostoru u Podgorici, Danilovgradu, Nikšiću, Cetinju, Baru i Ulcinju.

Kao rezultat ovih sinhronizovanih aktivnosti imamo situaciju da se požari na teritoriji Crne Gore drže pod kontrolom, te da je trenutno jedini aktivni požar na području Virpazara, čije je gašenje u toku i za koji očekujemo da će tokom dana biti ugašen u potpunosti.

Trenutno su u gašenje ovog požara uključeni pripadnici Službe zaštite i spašavanja opštine Bar i Avio-helikopterske jedinice (jedinice za gašenje požara iz vazduha) Direktorata za vanredne situacije MUP-a sa tri aviona tipa Air tractor", navode iz Direktorata. 

Što se tiče stanja požarišta u Virpazaru, ono je takvo da su naši kapaciteti dovoljni da ugase požar i stave ga pod kontrolu, dodaju u saopštenju. 

"Takođe, informišemo da, u slučaju potrebe, međunarodnu pomoć možemo tražiti bilateralno, putem Mehanizma civilne zaštite EU, kao i kroz NATO.

Nesumnjivo da je Crna Gora kredibilan i pouzdan partner pomenutih međunarodnih organizacija i da bi ta pomoć stigla u realnom roku u slučaju potrebe", zaključuju u saopštenju. 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR