10 °

max 16 ° / min 10 °

Utorak

23.04.

16° / 10°

Srijeda

24.04.

15° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

18° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 11°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Studenti Univerziteta Crne Gore dobitnici prve nagrade na BOOSTMEUP takmičenju

Društvo

Comments 1

Studenti Univerziteta Crne Gore dobitnici prve nagrade na BOOSTMEUP takmičenju

Autor: Antena M

  • Viber

Članovi tima Orhis, studenti Univerziteta Crne Gore, osvojili su prvu nagradu na BOOSTMEUP takmičenju, saošteno je iz UCG.

U timu su studenti Elektrotehničkog fakulteta UCG Boris Jovanović, Miloš Jelovac, Luka Manojlović i Vladimir Đurišić i studenti Prirodno-matematičkog fakulteta UCG Ognjen Šubarić i Aleksandra Savić. 

Kako je navedeno, nakon devet mjeseci predanog rada i kontinuiranog razvoja, sedam najboljih timova i ideja kojima je pružena predakceleracijska podrška Inovaciono preduzetničkog centra Tehnopolis, kroz projekat Boostmeup, predstavili su  svoje ideje na Montenegrin Pitching Competition takmičenju na Luštici.

"Organizacija i atmosfera takmičenja su ispunili sva očekivanja i zasigurno pomjerili granice Start-up takmičenja u Crnoj Gori, pa čak i regionu", kažu članovi tima Orhis.

Takmičenje je održano na platou ispred hotela Chedi pred velikim brojem istaknutih posmatrača i žirija kojim je predsjedavala ministarka nauke Sanja Damjanović.

Tim Orhis je uspio da sakupi najveći broj poena i tako osvoji prvu nagradu na jednom od najvećih startup takmičenja u našoj državi.

"Baš ovdje je predstavljen i novi, napredniji prototip saksije Orhis koji je zaokupio pažnju velikog broja posmatrača i zablistao u punom sjaju. Ovo je veliko priznanje za Orhis, a ima dodatnu težinu obzirom na konkurenciju i kvalitet takmičenja, međutim velika obaveza i odgovornost koja se nameće kako bi se nastavio razvoj ideje i samog prototipa i u skorijoj budućnosti ovaj proizvod plasirao na svjetsko tržište", ističu članovi tima.

Podsjetimo, članove tima Orhis smo upoznali na Prvoj startap akademiji Elektrotehničkog fakulteta, na kojoj je Orhis bio drugoplasirani tim.

"Orhis je automatizovana pametna saksija koja vam pruža kvalitetniji, lakši i zanimljiviji uzgoj biljke. Orhis će vam pružiti znanje i  pomoć koja će vam biti neophodna oko uzgoja biljke, dok će monitoring biti obavljen preko naše aplikacije" bio je opis sa kojim je u junu predstavljena prva verzija pametne saksije.

Iz Orhisa ističu da im je učešće na Startup akademiji Elektrotehničkog fakulteta, kao i saradnja sa mentorom dr Đurom Stojanovićem, koosnivačem Uhura Solutions, UK-based AI fintech startup, bilo dragocjeno iskustvo, te veliki podstrek da nastave sa daljim aktivnostima u svijetu startapova.


 
Broj posjeta : 176

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Vesna kiss

Bravo za nase buduce strucnjake, mlade ljude koji nas predstavlja na najbolji nacin. Vi ste ponos i dika Crne Gore. Zelim vam uspjeh, srecu i dobro i u profesionalnom i u privatnom zivotu!