12 °

max 14 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

15° / 7°

Subota

27.04.

19° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 14°

Srijeda

01.05.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Nacionalni dan podizanja svijesti o bibliotekama: U ponedjeljak besplatno učlanjenje za sve studente

Društvo

Comments 0

Nacionalni dan podizanja svijesti o bibliotekama: U ponedjeljak besplatno učlanjenje za sve studente

Autor: Antena M

  • Viber

Centralna univerzitetska biblioteka (CUB) Univerziteta Crne Gore i ove godine će obilježiti Nacionalni dan podizanja svijesti o bibliotekama, koji će se 5. oktobra održati u jedanaest narodnih biblioteka u Crnoj Gori kroz akciju pod nazivom BIBLIOTEKE ZA STUDENTE, saopšteno je iz UCG.

"Zahvaljujući upravo inicijativi Centralne univerzitetske biblioteke da sve narodne biblioteke u Crnoj Gori podrže navedenu akciju, biblioteke u Podgorici, Herceg Novom, Cetinju, Kotoru, Mojkovcu, Kolašinu, Plavu, Budvi, Bijelom Polju, Baru i Rožajama omogućiće u ponedjeljak, 5. oktobra, besplatno učlanjanje svim zainteresovanim crnogorskim studentima, bez obzira na to da li studiraju na državnom ili privatnim univerzitetima.

Cilj obilježavanja Nacionalnog dana podizanja svijesti o bibliotekama je podsjećanje javnosti na važnost učešća biblioteka u procesu formalnog i neformalnog obrazovanja, kao i doprinos podizanju nivoa stručnosti bibliotečkog osoblja u Crnoj Gori i informacione pismenosti bibliotečkih korisnika.

Program se realizuje u okviru Erasmus+ projekta Mreže servisa za podršku bibliotečkoj mreži Zapadnog Balkana (LNSS) kroz modernizaciju biblioteka i nivoa stručnosti i kvalifikacija bibliotečkog osoblja u visokoškolskim institucijama u zemljama Zapadnog Balkana", navodi se u saopštenju.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR