13 °

max 15 ° / min 6 °

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 4°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

13° / 9°

Četvrtak

25.04.

16° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Ne zaboravite upozorenje Direktorata: Nevrijeme narednih dana

Društvo

Comments 0

Ne zaboravite upozorenje Direktorata: Nevrijeme narednih dana

Autor: Antena M

  • Viber

Na osnovu informacije Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju Crne Gore, tokom nedjelje, ponedjeljka i utorka (04. - 06.10.2020.) očekuju se nestabilne vremenske prilike sa kišom, povremenim pljuskovima sa grmljavinom i sa jakim, na udare olujnim južnim vjetrom.

Posebno intenzivne padavine i obilna količina kiše tokom nedjelje i ponedjeljka očekuje se u širem regionu Podgorice, Danilovgrada, Tuzi i šire prema Virpazaru, Cetinju i primorju (naročito Ulcinj-Bar).

U ovom periodu su potencijalno moguće kratkotrajne olujno-grmljavinske vremenske nepogode, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova.

"Meteorološka situacija je takva da se očekuje i podizanje nivoa mora uz obalu, te je na pojedinim mjestima moguće otežano normalno ulivanje vodenih tokova u more, a zbog obilne količine kiše, velikog priliva vode i jakog južnog vjetra, potencijalno su moguće i određene posljedice u centralnim, južnim i primorskim predjelima. Takođe, u nedjelju i ponedjeljak su zbog intenzivnih padavina lokalno moguće bujične poplave manjeg ili većeg obima.

Zbog najavljene meteorološke situacije svi subjekti u sistemu zaštite i spašavanja će podići nivo operativne spremnosti, a Direktorat za vanredne situacije MUP-a poziva građane da prilagode svoje aktivnosti najavljenoj situaciji.

Takođe, upozoravamo sve ostale subjekte društva na moguće posljedice zbog najavljenog nevremena, kako bi pravovremeno preduzeli mjere i radnje u cilju sprečavanja moguće štete na objektima i infrastrukturi", navode u saopštenju.

Podsjećaju građane da je broj 112 dostupan 24/7 za prijavljivanje svih eventualnih situacija.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR