10 °

max 16 ° / min 7 °

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

22° / 13°

Srijeda

01.05.

19° / 14°

Četvrtak

02.05.

19° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
CEDIS donirao 3.000 eura školi u Podgorici

Društvo

Comments 0

CEDIS donirao 3.000 eura školi u Podgorici

Autor: Nikoleta Rakočević

  • Viber

Crnogorski elektordistributivni sistem (CEDIS) nastavlja da pruža podršku obrazovano-vaspitnim ustanovama, a ovog puta novčana sredstava u iznosu od 3.000 eura donirana su JU SEŠ „Mirko Vešović“ u Podgorici. Donirana sredstva biće upotrijebljena za relizaciju projekta „Zelena učionica“ i unapređenje uslova za izvođenje teorijske i praktične  nastave, saopšteno je iz Cedisa.

Direktorica Dijana Vujačić, zahvalila se CEDIS-u i zaposlenima u kompaniji što su  prepoznali potrebu da podrže srednje stručno obrazovanje koje je jako značajno za razvoj i napredak crnogorskog društva.

-Raduje nas činjenica da u Crnoj Gori postoje kompanije,  kao što je CEDIS, koje prepoznaju značaj srednjeg stručnog obrazovanja koje pruža i naša Škola gdje se  stiču znanja, vještine  i kompetenicje iz oblasti prava i ekonomije. Ova donacija će nam pomoći da unaprijedimo uslove rada u Školi, kako za  učenike, tako i za nastavnike. Uprava škole je u saradnji sa Učeničkim parlamentom pokrenula projekat „Zelene učionice“ koji ćemo realizovati zahvaljujući ovoj donaciji. Jedan dio sredstava uložićemo u poboljšavanje nastavnih sredstava i stvaranje boljih i prikladnijih uslova rada u učionicama i prostorijama namijenjenim za rad i boravak nastavnika“, kazala je Vujačić.

Marija Jovović, šefica Službe za korporativne komunikacije u CEDIS-u, kazala je da je kompanija ovom donacijom još jednom potvrdila svoju snažnu društveno-odgovornu orjentaciju i da u oblasti društvene odgovornosti obrazovanje prepoznaje kao nezaobilazan segment koji  treba podržati.

"Svjesni smo da je obrazovanje temeljni dio svih društvenih aktivnosti i zato smo strateški pristupili podršci obrazovnim ustanovama i projektima. Značaj koji prosvjetni radnici imaju u procesu obrazovanja i vaspitanja mladih ljudi motiviše nas da im  novčanom podrškom omogućimo stvaranje uslova za kreativniji način prenošenja znanja, ali i razvoj vještina i sposobnosti, posebno  kod učenika u okviru srednjeg stručnog obrazovanja. Nadamo se da će učenici uživati u realizaciji projekata “Zelene učionice”, a CEDIS će nastaviti sa podrškom obrazovnom sistemu”, istakla je Jovović.

Podsjećaju da je CEDIS od osnivanja realizovao niz projekata podrške obrazovnom sistemu.

"Donirana su značajna sredstva Gimnaziji „Slobodan Škerović“ u Podgorici, JU OŠ „Njegoš“ u Spužu, JU OŠ „Vuko Jovović“ u Danilovgradu, JPU "Zagorka Ivanović" na Cetinju, JU OŠ „Oktoih“  i JU OŠ „Pavle Rovinski“ u Podgorici, JU Škola za osnovno i srednje muzičko obrazovanje „Dara Čokorilo“ u Nikšiću. Donirano je i 10 laptop računara za crnogorske predškolske ustanove, a CEDIS je pokrenuo i prvo takmičenje učenika crnogorskih srednjih stručnih škola iz oblasti elektrotehnike „ENERGIJA U ŽICI“.

Tri godine zaredom CEDIS-u se dodjeljuju nagrade Unije poslodavaca Crne Gore, kao priznanje za podršku značajnom broju projekata iz oblasti zdravstva, obrazovanja, kulture i brige za zaposlene, a dobitnik je  i nagrade Privredne komore za društveno odgovorno poslovanje za 2019. godinu", zaključuju u saopštenju.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR