9 °

max 14 ° / min 6 °

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 8°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Četvrtak

25.04.

14° / 9°

Petak

26.04.

15° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Crveni krst Crne Gore će dijeliti maske građanima Podgorice

Društvo

Comments 0

Crveni krst Crne Gore će dijeliti maske građanima Podgorice

Autor: Marija Mitrović

  • Viber

Volonteri Crvenog krsta će u petak, 20. novembra, dijeliti zaštitne maske građanima Podgorice. Cilj akcije je podizanje svijesti građana o značaju nošenja maski, saopšteno je iz CK.

"Naši volonteri će u petak u jutarnjim (10-11h) i večernjim časovima (18-19h), u terminima kad je najviše građana prisutno na ulicama, dijeliti maske na najprometnijim lokacijama u Podgorici. Maske će dobiti oni koji ih ne budu nosili, jer nam je cilj da im skrenemo pažnju na kršenje mjera i da ujedno podignemo svijest o ovom jednostavnom i malom doprinosu, koji može dati veliki učinak, ukoliko se svi potrudimo", saopštila je ovim povodom Jelena Šofranac, koordinatorka volonterskog kluba.

U Podgorici će ukupno biti podijeljeno 2000 maski, dok će akcija u narednim danima biti nastavljena i u drugim crnogorskim opštinama gdje je broj zaraženih virusom COVID-19 najveći. Maske su upućene i opštinskim organizacijama Crvenog krsta i biće distribuirane socijalno ugroženim građanima, u okviru humanitarnih paketa. Pored maski, građanima će biti dijeljeni flajeri sa preporukama kako da se zaštite od virusa i kako da zaštite one najranjivije, ali i da da sačuvaju mentalno zdravlje, koje je veoma važno u svim, a posebno u kriznim situacijama, saopšteno je iz CK.

"Iako epidemija virusa traje već mjesecima, čini se da nismo naučili osnovne lekcije i kako da se adaptiramo na ove nove i izazovne okolnosti. Zato se kontinuirano trudimo da informišemo građane o ovoj temi i podsjećamo na osnovne preporuke. Posljedice našeg ponašanja ne osjećamo samo mi sami, nego i naše uže i šire okruženje, a posebno oni koji su najugroženiji, i zato ne smijemo biti neodgovorni, posebno jer se od nas ne traži mnogo", poručuju iz Crvenog krsta.

Maske su obezbijeđene iz donacija koje je Crveni krst Crne Gore obezbijedio u prethodnom periodu, a flajeri su kreirani u okviru projekta "Odgovor na COVID19 u Crnoj Gori", koji podržavaju USAID i Međunarodna federacija društava Crvenog krsta i Crvenog polumjeseca.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR