9 °

max 16 ° / min 7 °

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 15°

Utorak

30.04.

24° / 15°

Srijeda

01.05.

23° / 15°

Četvrtak

02.05.

21° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Raičević: Broj oboljelih i preminulih upozorava na neophodnost odgovornog ponašanja

Društvo

Tag Video
Comments 0

Raičević: Broj oboljelih i preminulih upozorava na neophodnost odgovornog ponašanja

Autor: Antena M

  • Viber

Predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević povodom 24.novembra-Dana oslobođenja Bara uputio je čestitku građankama i građanima tog grada.

"Godišnjica oslobođenja grada podsjeća da poštovanje ideala slobode i antifašističke borbe, koje su iznijele tadašnje generacije moraju biti dio opšte kulture i uvažavanja. Bar je oduvijek znao da cijeni takvu i tako stečenu slobodu, i uvijek će s ponosom obilježavati ovaj dan.

Protekla godina bila je teška za svakoga. Zbog aktuelne epidemiološke situacije, Dan opštine ove godine nećemo obilježiti na tradicionalan način, svečanom sjednicom i održavanjem pratećih manifestacija. Umjesto toga, sredstva namijenjena za organizaciju svečanih dogadjaja, doniraćemo Domu zdravlja i Opštoj bolnici u Baru koji su na prvoj liniji borbe protiv epidemije, i koji iznose veliko breme borbe za ozdravljenje građana Bara i cijelog Crnogorskog primorja, kao i Opštinskoj organizaciji Crvenog krsta koji ulažu ogromne napore da pruže ruku pomoći našim sugrađanima kojima je to najpotrebnije. Ovim želimo da pokažemo odgovoran odnos prema opštem zdravlju i poštovanje prema svakom građaninu Bara", naveo je Raičević.

Gubitak života zbog obolijevanja od korona virusa, nenadoknadiv je i bolan podsjetnik da je prijetnja itekako postojeća, da ugrožava živote i da u ovoj fazi medicina još uvijek nije dala odgovor za potpuno suzbijanje, kaže Raičević.

"Na današnji dan broj oboljelih i preminulih daje nam razlog za brigu i upozorava na neophodnost odgovornog ponašanja i maksimalne posvećenosti zaštiti zdravlja kroz poštovanje mjera i preporuka nadležnih institucija.
Tokom čitavog perioda od pojave virusa, Opština Bar ulaže maksimalne napore u borbi protiv epidemije i za zaštitu zdravlja stanovništva. Neprekidni napori medicinskog osoblja neće izgubiti podršku lokalne uprave koja će u domenu svojih nadležnosti voditi računa o sprovođenju mjera prevencije i preporuka za smanjenje širenja infekcije, ali i dati maksimalan doprinos prevazilaženju teških posljedica epidemije koje se reflektuju na život najugroženijih članova zajednice, privrede, sistema obrazovanja i svih segmenata društva", ističe on.

Prilika je, dodaje, da se na današnji dan, uobičajeno, podsjetimo najvažnijih rezultata rada lokalne uprave i postignuća grada u godini iza nas.

"U proteklom periodu posvećeno smo radili na poboljšanju kvaliteta života svih naših sugrađana. Bili smo okrenuti investicijama u nove gradske sadržaje i infrastrukturu, izgradnji novih sistema za vodosnabdijevanje, razvoju poljoprivrede i biznisa, podržali kulturu i sport i bili tu za sve građane, bez razlike i s punom pažnjom.

Godinu za nama obilježili su veliki projekti koje smo realizovali ili su pred završnicu realizacije: izgradnja nadvožnjaka u Bjelišima sa pristupnom saobraćajnicom, vodovoda za naselje Sveti Ivan, moderne saobraćajnice sa svom pratećom infrastrukturom na Velikom Pijesku, Kuća maslina u Starom Baru, gradski park, prvi Kreativni hab u Crnoj Gori, samo su neki od projekata koje smo realizovali tokom prethodne godine, stvarajući sadržaje za odmor i rekreaciju i prostor za dalji razvoj turizma, poljoprivrede i drugih grana privrede. Investicije u prethodnoj godini na ovim i drugim projektima širom naše opštine vrijedne su blizu sedam miliona eura", kaže Raičević.

Nakon ovih uspješno realizovanih projekata, kako dodaje, slijedi nastavak radova na izgradnji vodovodne mreže, nastavak radova na izgradnji trga i Šetališta u Sutomoru, izgradnja lungomare u Čanju, graničnog prelaza Ckla-Zogaj, nastavak realizacije projekta rekonstrukcije regionalnih putnih pravaca Virpazar – Bar  i Bar - Kamenički most, kao i dalje aktivnosti na revitalizaciji Starog Bara.

"Uvaženi sugrađani i sugrađanke, iako smo svi već umorni od konstantne potrebe za izbjegavanjem kontakata i nelagode koju neophodne mjere stvaraju u svakodnevnom životu, još jednom snažno apelujem na vas da barski prkos usmjerite na boljitak i uložite još više napora da sačuvate svoje zdravlje i zdravlje najbližih.

Izdržimo zajedno, jer sloboda je vrijedna svake žrtve, a Dan oslobođenja neka nam bude podstrek da istrajemo onda kada je to najpotrebnije, u nadi da ćemo u skoroj budućnosti biti u prilici da pandemiju stavimo pod kontrolu i ponovo osjetimo našu slobodu.

U tom duhu, želim vam dugo zdravlje i srećan Dan oslobođenja Bara", zaključio je Raičević.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR