8 °

max 14 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

16° / 8°

Subota

27.04.

19° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

24° / 16°

Srijeda

01.05.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
UP odgovara VDT: Odlično znamo svoje nadležnosti, apelujemo da efikasnije sprovodite ono što je vaša nadležnost

Društvo

Comments 6

UP odgovara VDT: Odlično znamo svoje nadležnosti, apelujemo da efikasnije sprovodite ono što je vaša nadležnost

Autor: Jelena Ćetković

  • Viber
"Tužilaštvu draže da upotrijebimo silu prema građanima, nego da rade svoj posao"

Povodom saopštenja Vrhovnog državnog tužilaštva u kojem je, između ostalog, poručeno da su policijski službenici ovlašćeni da prekinu javna okupljanja ako postoji ugrožavanje zdravlja oglasili su se iz Uprave policije.

"Ne treba da nas podsjećate na zakonom utvrđene nadležnosti jer to veoma dobro znamo, već bez sujete apelujemo da efikasnije sprovodite aktivnosti iz vaše nadležnosti jer to građani očekuju od svih zajedno.

Da li nam vi to dobronamjerno predlažete da prekinemo javna okupljanja upotrebom sredstava prinude i sukobimo se sa građanima naše države za čiju bezbjednost smo mi zaduženi? Da li vi to nas savjetujete da prekidamo javna okupljanja da bi vi nakon toga vodili postupke protiv policijskih službenika kao što to radite u Pljevljima, Kotoru Podgorici i Nikšiću?", navode iz UP.

Uprava policije, kako dalje navode odlično poznaje svoje nadležnosti.

"Ali izgleda je vama draži scenario da policija prema svojim građanima upotrijebi silu na ulici nego da vi radite svoj posao".

Kada je riječ o javnim okupljanjima građana, policija, kako navode može da djeluje na dva načina: 

1. Da uđe u intervenciju koja se sprovodi na osnovu zakonskih ovlašćenja i na osnovu bezbjednosne procjene.

2. Da dokumentuje događaj i o svemu obavijesti nadležno tužilšatvo koje nalaže dalje mjere i radnje na procesuiranju odgovornih lica.

"Mišljenja smo da smo postupili ispravno, da je naša bezbjednosna procjena bila ispravna, da bi prekidanje javnih okupljanja i ulazak u intervencije na okupljanjima gdje je prisutno više hiljada građana među kojima je bilo i djece i maloljetnih lica imalo nesagledive društvene, bezbjednosne i političke posljedice.
Za tužilšatvo nema elemenata krivičnih djela ali ima elemenata da policija upotrebom sredstava prinude djeluje prema građanima Crne Gore", zaključuju iz UP.

Komentari (6)

POŠALJI KOMENTAR

Tužilaštvo da zatre

Tužilaštvo bi da zatre i uhapsi sve nesrpsko. Viđeste li kako Vesna Medenica zaleleka za dobrim Amfilohijem. A nikad, se ne javi i da kazni što Crnogorce naziva kopiladima i još ružnijim nazivima. Ta ista Medenica je ne zakonski čuvala svoju fotelju. Više no treba.

Tužilaštvo čuva i pazi

Čuvar izgrednika i nasilnika protiv Crne Gore je Tužilaštvo. Sami podatak da Mandić, Knežević i kompanija nijesu u Spuž, nego šetaju po anticrnogorskim litijama, šetaju avionomi tuđe države, daju skaradne izjave, dovoljno govori.

Libero7

Tozilastvo za 30g.nije jedno postupilo kako treba protiv spc a to im je davalo mogucnost da su drzava u drzavi a tuzilastvo njihov saucesnik.