11 °

max 19 ° / min 11 °

Subota

04.05.

19° / 11°

Nedjelja

05.05.

21° / 12°

Ponedjeljak

06.05.

20° / 13°

Utorak

07.05.

21° / 13°

Srijeda

08.05.

24° / 14°

Četvrtak

09.05.

23° / 15°

Petak

10.05.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Vlada poništila odluku prethodne o ustupanju zemljišta CPC

Društvo

Tag Gallery
Comments 12

Vlada poništila odluku prethodne o ustupanju zemljišta CPC

Autor: Antena M

  • Viber

Vlada Crne Gore odlučila je da stavi van snage saglasnost koju je prethodna Vlada dala Skupštini Glavnog grada da donese odluku o prenosu prava svojine CPC na građevinskom zemljištu u Podgorici, i to u zahvatu DUP-a "Nova Varoš 2". 

To je odlučeno na današnjoj sjednici Vlade. 

“Zadužuje se Ministarstvo finansija i socijalnog staranja da u skladu sa sugestijama iznijetim na sjednici Vlade koriguje tekst”, navedeno je u odluci koja će biti proslijeđena gradonačelniku Podgorice Ivanu Vukoviću.

Zaključak potpisuje generalni sekretar Vlade Božo Milonjić.

Prethodno je iz Demokratske partije socijalista saopšteno da su odbornici DPS u Skupštini Glavnog grada, zajedno sa odbornicima iz redova vladajuće koalicije, usvojili su danas odluku o ustupanju parcele iz DUP-a "Nova Varoš" Crnogorskoj pravoslavnoj crkvi, 

Kazali su da su ovim postupkom stvorili uslove da CPC dobije novi hram, i da tako jedna po svemu ugrožena vjerska zajednica ostvari pravo na slobodu vjere, u sopstvenoj zemlji, odnosno u glavnom gradu Crne Gore.

''Ovaj potez smatramo svrsishodnijim i znakovitijim naročito u ovo vrijeme kad se s najviših državnih adresa permanentno radi na ukidanju crnogorskog nacionalnog identiteta, i kad Srpska pravoslavna crkva, uz pomoć kadrova koje je instalirala na ključne pozicije u Vladi Crne Gore, grabi da poništi sve vrijednosti multietničke i multikonfesionalne Crne Gore'', saopštili su iz DPS-a.

Stoga će, kako navode, s pažnjom posmatrati kako će se prema ovoj odluci ponijeti pojedini članovi Vlade, koji, kako kažu, sebe smatraju zaštitnicima crnogorske multietničnosti i multikonfesionalnosti.

''DPS će i u periodu koji je pred nama nastaviti da bude zaštitnik svih vrijednosti savremenog crnogorskog društva'', navodeno je  u saopštenju DPS-a.

 
 
 

Komentari (12)

POŠALJI KOMENTAR

gost

Da je dps htio da prihvati (kamoli promovise) cpc, imao je kad makar unazad 15tak godina. Ali dps je ganjao svoje interese a ne drzavne, nacionalne. Uz to je ulagao u spc a od referenduma tijesno surovao. Fala im za sve! A sad nek posmatraju (ne)cinjenje ure koliko oce... Potrajace ova agonija...

Tyson

@neviđeni teror A ne! Narod nosi ime po drzavi!

Avalon

Ovo je bruka sto se radi od Crne Gore i Crnogoraca! Sta bi sa slobodom vjeroispovijesti, da li nama Crnogorcima Kleko namece njegovu sektu koja metaniše fašistima a koji su kanonizovani od strane srpske svetosavske sekte?