19 °

max 19 ° / min 13 °

Utorak

16.04.

19° / 13°

Srijeda

17.04.

15° / 9°

Četvrtak

18.04.

13° / 7°

Petak

19.04.

13° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 7°

Ponedjeljak

22.04.

13° / 5°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
PKS: Cerada sa Amfilohijevim likom još stoji na zgradi

Društvo

Comments 5

PKS: Cerada sa Amfilohijevim likom još stoji na zgradi

Autor: Antena M

  • Viber

Patriotsko komitski savez i dalje čeka provođenje odluke Sekretarijata za inspekcijski nadzor opštine Nikšić, koji je naložio uklanjanje cerada sa likom srpskog mitropolita sa fasada stambenih zgrada, koje su, bez odobrenja stanara i nadležnog opštinskog organa, postavljene radi provokacije onih građana koji u preminulom vide crkvenu osobu koja je cijeli svoj radni vijek provela u širenju mržnje prema crnogorskom nacionalnom biću, navode u saopštenju.

"Nikakve cerade ni vatrometi,u srcima patriota i komita, ne mogu ublažiti ogorčenje na sve ono što je Amfilohije Radović govorio o Crnogorcima, o crnogorskoj naciji, jeziku, crnogorskoj istoriji. Velikosrpsko ludilo koje je ođe zasađeno, svjedoci smo, ponovo se širi i po Srbiji, đe se po nalogu vlasti, a koga bi drugog, postavljaju bilbordi sa likom crnogorskog vladike, vladara i pjesnika Petra II Petrovića Njegoša, sa njegovim riječima, čime se priprema teren za rušenje Mauzoleja na Lovćenu, najvećeg crnogorskog simboličkog svetilišta i vraćanje Karađorđevićeve kapele, kao simbola velikosrpske šape nad Crnom Gorom. Što će biti-nikad!

Sam Radović je o tome maštao godinama, proglašavajući, mimo volje Sinoda SPC, Njegoša “svecem i tajnovidcem”, koje njegovi puleni kao papagaji ponavljaju, misleći da će obmanuti neznaven narod da stvarno i povjeruju da je Njegoš živio svetim i tajnovidačkim životom. Pa i on im se, sa lovćenskih visina, grohotom smije! I đe bi takva crnogorska veličina bila u društvu “svetih” Mace, Nikolaja, Lipovca… I ostalih četničkih koljača.

Provokatori, dovedeni i sa strane i debelo plaćeni, čak i parama iz Srbije, koje “su stigle” prije neki dan, uzalud čekaju “okršaj”; čekali su ga i kad su zastavu Srbije postavili na divni nikšićki Saborni hram Sv.Vasilija Ostroškog, zaostavštinu crnogorskog kralja Nikole, iako je taj simbol grada svih njegovih žitelja i apsolutno crnogorski. PKS, ipak vjeruje, da živimo u demokratskoj državi i da će nadležni opštinski organi, shodno Zakonu o održavanju stambenih zgrada, pristupiti uklanjanju cerada, radi mira i bezbjednosti svih građana Nikšića", navode u saopštenju.

Komentari (5)

POŠALJI KOMENTAR

Čćč

Ostavite ceradu jer će Kosovari i bosanski Srbi iz Nikšića reći da su ugroženi ako je maknete.I neka narod gledanarkomane kako je čuvaju .A idu izbori u NK

Iz Principa

Стоји и остаће ту! Нећете је уклањати.

Andjela

Covjeka koji je uportijebio rijec ,,galiot,, je pozitivna rijec bez ikakve vulgarnosti i vrijedjanja pa ga privedose a cerada nije mogla sama bez pomoci dizalice osvanuti tu, jedino ovi koji pogledom pomjeraju planine imaju nevidjenu moc pa rade u tisini,tajno u okrivlju noci!