16 °

max 16 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

16° / 8°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 14°

Srijeda

01.05.

20° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Nova zelena oaza Univerziteta Crne Gore u završnoj fazi realizacije

Izvor: ucg.ac.me

Društvo

Comments 0

Nova zelena oaza Univerziteta Crne Gore u završnoj fazi realizacije

Autor: Antena M

  • Viber

U kampusu Univerziteta Crne Gore, u Podgorici, kod zgrade Rektorata, nastavljeno uređenje parka u skladu sa planom projekta "Nova zelena oaza Univerziteta Crne Gore".

U centralnom dijelu parka, u toku je prostorno oplemenjivanje i revitalizacija zelene površine, saopšteno je sa UCG. 

"Nekoliko godina unazad, 4.000 kvadratnih metara univerzitetskog parka, u okviru kampusa tehničkih fakulteta, svojom vegetacijom, mikroklimom i filtracijom gradskog vazduha, temperature i buke, doprinosi stvaranju zdravog okruženja i zelene oaze relaksacije, rekreacije i socijalne interakcije studenata i građana.

Oplemenjivanje univerzitetskog kampusa počelo je u novembru 2018. godine, kada je, povodom obilježavanja 140 godina od priznanja Crne Gore na Berlinskom kongresu, posađeno 140 sadnica, uz pomoć sredstava Univerziteta Crne Gore i projekta EU4ME, koji finansira Evropska unija, a sprovodi UNDP.

Iste godine, rektori državnih univerziteta iz Jugoistočne Evrope posadili su dodatnih 25 sadnica maslina povodom obilježavanja dana Univerziteta Crne Gore.

U parku je zasađeno više od 60 sadnica obezbijeđenih kroz projekat EU4ME", navode sa UCG. 

U kampusu Univerziteta Crne Gore postavljen je i parking za bicikla, a njegovi kapaciteti su prošireni ozelenjavanjem površine koja je ranije bila parking prostor.

Univerzitet Crne Gore će i dalje nastojati da, kao društveno odgovorna institucija, na svom primjeru, doprinosi poboljšanju životne sredine i napretku ka vrijednostima evropske zajednice i poglavlja 27, čiji je cilj održivi razvoj i zaštita životne sredine, zaključuju sa UCG. 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR